1/3 dintre români n-au dinți naturali! 3 organe afectate de dantura neîngrijită

Banner Film Experience

dinti-artificialiSănătatea întregului organism depinde de sănătatea gurii noastre.  Orice durere, inflamație, modificare pe care o înregistrezi la nivelul gurii, nu trebuie să te lase indiferent. Bacteriile de aici pot ajunge în sânge iar de acolo pot afecta sănătatea diverselor organe.

Deși smalțul este cea mai rezistentă substanță din inventarul nostru ca specie,  poate fi distrus printr-o sumedenie de obiceiuri proaste.  Din păcate nu se poate regenera. De la zahărul din alimente și până la înghețata foarte rece, de la băuturile foarte dulci, calde sau reci și până la piercingurile sau albirile agresive ori chiar aparatele dentare,  toate pot afecta echilibrul bacterian al gurii și pot duce în timp la pierderea dinților naturali.

3 organe afectate direct de dantura neîngrijită

Studiile arată fără nici un dubiu că întregul sistem imunitar poate suferi din cauza unei danturi stricate sau neîngrijite ori a dinților lipsă.

Inima, arterele și creierul sunt cele 3 organe direct afectate de o formă severă de inflamare a gingiilor, parodontita. Și nu sunt doar acestea! Cercetătorii lucrează la studii care sugerează că și boala Alzheimer, surzirea și diabetul sunt generate tot de bacteriile din mucoasa bucală.

Factorii periculoși care trebuie ținuți sub control sunt placa bacteriană şi tartrul, medii puternice de cultură pentru numeroase bacterii.

Află cum să îți îngrijești dantura și gingiile din articolul Cea mai ieftină procedură care-ți menține gura sănătoasă și combate tartrul publicat pe site-ul AQUI AHORA aici, dar nu neglija vizita periodică la stomatolog.

Articol scris de Laura Tismana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. barbalata mirela says:

    Bine spus. Ingrijirea danturii sau/si a cavitatii bucale in general, al trebui sa facaparte din rutina noastra zilnica.
    Alimentatia proasta isi spune si ea cuvantul, desi aici nu ai prea mult control ( sa fim realisti un om cu salariul minim pe economie nu isi permite sa faca “nazuri”), obiceiurile proaste, fumatul etc ne fac la fel rau. Dar ce te faci cand te duci la stomatolog si dai o groaza de bani si iti face lucrari proaste????? Vorbesc din experienta. Sunt o persoana care merge periodic la control. Din fericire acum am un stomatolog bun dar pana l am gasit……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + ten =