2-6 septembrie Ploiești – Competiția de dezbatere și gândire critică pentru elevi

Banner Film Experience

argo-debate-romaniaARGO Debate, asociație educațională regională, anunță deschiderea celei de a V-a ediții a turneului internațional „ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România, care va avea loc în perioada 2-6 septembrie 2016, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Ploiești.

argoOpen1„ARGO Open” este o oportunitate pentru elevii din România să își dezvolte competențe de discurs public, comunicare, gândire critică, toleranță pentru opinia celuilalt, ascultarea activă, abilități necesare pentru viitoarea traiectorie profesională.

Dezbaterea  – debate-ul – este un mijloc de a dezvolta abilități de dezvoltare personală, de a participa la schimburi educaționale pentru elevii din România, dar și de formare a unor competențe necesare la viitoarele locuri de muncă.

Se vor confrunta 30 de echipe formate din 3-5 elevi, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din țări precum România, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia și Uganda. Temele de discuții ale participanților vor fi subiecte planificate dar și subiecte de moment, dezbaterile fiind susținute în limba engleză. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.Serban Pitic, Presedinte ARGO Debate

 „ARGO Open” 2016 reprezintă un mijloc de expunere a conceptului de „debate”, un concept nu foarte cunoscut în România”, explică Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.  

Finala va avea loc marți, 6 septembrie 2016, ora 11.00, în Sala Polivalenta a Hotelului Central din Ploiești unde se vor confrunta echipele care au demonstrat cele mai bune abilități de oratorie și argumentare. Juriul competiției „ARGO Open” este format din profesori români și arbitrii internaționali.

Detalii despre program și despre „ARGO Open” http://open.argodebate.ro 

Asociația ARGO Debate este membră a rețelei ARDOR  – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică – www.ardor.org.ro. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne vizitați la adresa http://argodebate.ro 

Sursa: Comunicat de presă Peitho PR


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eighteen =