20 de copii se pierd zilnic pe litoral! Cum eviți o posibilă catastrofă?

Banner Film Experience

20-de-copii-se-pierd-zilnic-pe-litoralE suficientă o clipă de neatenţie, crezi că el se joacă liniştit cu nisipul, îl priveşti, bătătoreşte cu mânuţele şi construieşte concentrat, te răsuceşti să citeşti ceva dintr-o revistă şi când ridici ochii, nu-l mai vezi!

Între timp s-a ridicat în fugă, s-a luat după o fetiţă căreia-i fugise mingea şi la întoarcere, n-a mai recunoscut cearşaful părinţilor,  dar până şi nouă adulţilor ne e greu să identificam locul de plajă al familiei.

Cuprinşi de panică, micuţii o iau la goană plângând şi se rătăcesc mai tare.

Dintotdeauna, Radio Vacanţa anunţă prin megafoanele instalate pe litoral:

-A fost adusă la noi o fetiţă! Se cheamă Maria şi are 4 ani. Părinţii sunt rugaţi să ne contacteze!

 Şi, după ceva timp:

-Părinţii Mariei şi-au recuperat fetiţa! Vă mulţumim!

Toată lumea răsuflă uşurată!

De câţiva ani însă a apărut un ajutor nou important: o brăţară.

În jur de 20 de copii se pierd zilnic pe litoralul românesc. Se cheamă “Brăţara de vacanţă,  poate fi gasită în farmaciile independente Vivat de pe litoral şi se distribuie gratuit. Este cerată, astfel încât nu se strică în contact cu apa, iar pe partea interioară sunt scrise numele copilul, ale părinţilor şi un număr de telefon la care aceştia pot fi contactaţi.

Este o iniţiativă susţinută de mulţi voluntari, care împart aceste brăţări gratuite şi  pliante cu harta litoralului românesc.

Acum, părinţii sunt poate chiar mai atenţi, mica brăţară le aduce aminte mereu că şi al lor copil se poate pierde. Aşa că-l ţin strâns de mână în parcurile de vacanţă iar pe plajă nu-i mai scapă din ochi, construind alături de ei castele de nisip.

Între timp nu uită nici să-l ungă bine cu cremă solară cu protecţie ridicată  pentru că pielea copiilor este foarte delicată şi pot apărea foarte repede arsuri.

Crema, brăţara de salvare şi marea atenţie cu care-i protejaţi vă vor asigura o vacanţă fără peripeţii neplăcute.

Articol scris de Raluca Nechita / Sursa foto: Centrul de parenting


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Grozava idee cu aceasta bratara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − four =