3 secrete pentru o maioneză festivă

Banner Film Experience

cum-faci-maionezaSărbătorile înseamnă un pretext fericit de a petrece alături de familie și prieteni, iar la români acestea înseamnă mâncare gustoasă, servită într-un mod festiv.

Sarmalele, cozonacul, prăjiturile, aperitivele ochioase umplu mesele și aduc bucuria convivialității. Există însă un preparat care conferă meselor un aer de sărbătoare mult așteptat, mai mult decât oricare altul. Ne referim la salata de boeuf, adorată de toată lumea, un produs gastronomic la a cărui reușită contribuie în cea mai mare măsură maioneza, cea care ”leagă” perfect legumele și carnea din compoziție.

Numai că maioneza, pe lângă faptul că da multă bătaie de cap gospodinelor începătoare din cauză că se poate ”tăia” sau poate ieși altfel decât și-au dorit, poate fi în același timp și o sursă de necazuri. Pe care ne dorim să le evităm!

De aceea, l-am întrebat pe dr. Ștefan Balaban, fondatorul fermei Aviputna Golești și creatorul brandului de ouă ”Din Ogradă”,  ce ar trebui să știm despre produsul culinar făcut exclusiv din acest ingredient.

Înainte de a face maioneză, asigură-te că ai cele mai proaspete ouă!

”Dacă mă întrebați despre maioneza perfectă să știți că n-aș îndrăzni să mă substitui unui bucătar, pentru că nu aceasta este competența mea forte. Pot totuși să vă spun că primul gest și cel mai important –  înainte de a te apuca de prepararea unei maioneze –  este să te asiguri că ai ouăle cele mai proaspete, cumpărate din sursă sigură, care au fost făcute și păstrate după toate regulile sanitar – veterinare.oua-aviputna-din-ograda

Ouăle marcate cu brandul ”Din Ogradă”  sunt exact ceea ce-și doresc consumatorii atât din punct de vedere igienic și al tehnologiei de obținere,  cât și aspectul gustului, adică exact acel element care deosebește o masă reușită de alta, mai puțin apreciată! De aceea, recomand consumatorilor să caute la raft ouăle noastre, cele mai gustoase din Europa, apreciere făcută de un juriu extrem de pretențios și competent, format din specialiști și chefi internaționali.

Nu recomand sub nici o formă să se cumpere acest produs gata preparat, la borcan, pentru că are mulți aditivi și conservanți care ne pot afecta sănătatea și pot compromite gustul preparatelor.  Atunci când este făcută în casă, poți controla prospețimea ouălor din care este făcută maioneza, un produs înalt perisabil.”

3 secrete pentru o maioneză festivă

  • Ca să obții maioneză de o consistență diferită trebuie să dozezi ingredientele astfel: pentru o maioneză ușoară pui mai multe ouă și lămâie, dar mai puțin ulei, iar pentru una groasă se folosește mai mult ulei la același număr de ouă.
  • Dacă nu ai timp și vrei să prepari repede o maioneză bine făcută, pui într-un castron înalt, de plastic, un ou întreg, o linguriță din muștarul preferat, 280-300 ml ulei, zeama de la o lămâie mare și sare cât îți place. Poți să bați compoziția fie cu un blender, fie cu un tel electric. Înainte de a se încheia un minut, maioneza este gata!
  • Dacă vrei să colorezi în mod ecologic maioneza, dă prin răzătoare o bucată de sfeclă, stoarce-o între degete și folosește câteva picături. Pentru un roz palid sunt suficiente 2-3 picături, în timp ce pentru o culoare mai intensă sporești corespunzător cantitatea. Maioneza colorată însuflețește decorul salatei de boeuf, dar și al oricărui alt preparat la care se potrivește.

Ți-a plăcut acest articol? Atunci, citește și Salata de boeuf, un preparat eveniment. Cum a fost inventată

Articol scris de Laura Dumitrache

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =