300 de persoane dansează pentru a atrage atenția asupra nevoilor pacienților diagnosticați cu cancer

Banner Film Experience

terapia-prin-dans-neolife300 de persoane vor participa la un dans cu tema “Alege viaţa…Alege să fii susţinut…”, care se va desfăşura în Istinye Park Mall, Istanbul, în săptămâna dedicată combaterii cancerului şi promovării sănătăţii, din data de 9 aprilie 2016, orele 15.00.

Sunt pacienţi cu cancer, rudele acestora şi medici, într-un eveniment susținut de Centrul Medical Neolife, Siemens Health, Varinak şi Asociația “Dance with cancer”, care lansează împreună o campanie de informare în masă cu sloganul “Cum pot fi susţinuţi pacienţii diagnosticaţi cu cancer?”

Deoarece terapia prin dans, care se mai numește și terapia prin mișcare, a fost consacrată de către oamenii de știință drept un instrument de lucru capabil să ofere suport și alinare bolnavului de cancer în toate fazele bolii, organizatorii își doresc să aducă în atenția publicului valoarea extraordinară a acestei metode.  DANS TERAPI-Neolife

Psiho-oncologul Elcin Bicer a declarat: “când vă propuneţi să oferiţi un suport psiho-social unui pacient ce suferă de cancer, cel mai bine ar fi să-l susţineţi atât din punct de vedere fizic prin prezența Dvs. oriunde ar trebui sau este nevoie, cât şi din punct de vedere psihologic în momentele de trăire a celor mai culminante emoţii. Cu alte cuvinte, fiţi alături de aceşti oameni, respectând ritmul lor!”

Evenimentul are în centru 11 pacienţi diagnosticaţi cu cancer care au finalizat un program terapeutic compus din 10 sesiuni gratuite de terapie prin dans, conduse  de către medicii psiho-oncologi Elcin Bicer şi Fulya Kurter. Un cântec special a fost compus de către Tillah Production, iar coregrafia aparține art-directorul Tork Dance. Repetiţiile organizate cu participarea medicilor şi pacienţilor s-au desfășurat într-o atmosferă veselă și cu mult entuziasm.

Terapeutul principal al clinicii Neolife, Dr. Nesrin Aslan a declarat la rândul său: “Este îmbucurător să observăm cum proiectele de responsabilitate socială desfăşurate de către noi timp de cinci ani, au generat atâtea rezultate pozitive în viaţa pacienţilor! Suntem preocupați în egală măsură de sănătatea fizică, dar și de starea psihologică a pacienţilor”.

Sevket On, managerul general al clinicii Siemens Healthcare a afirmat: “În calitate de cei mai mari furnizori de servicii medicale în industria sănătăţii, vom sprijini mereu proiecte importante destinate diagnosticului şi tratamentul maladiilor de cancer. Întrucât Siemens promovează protejarea sănătăţii publice şi se implică în campanii de informare în masă, suntem bucuroşi să susţinem acest proiect de conştientizare a problemelor legate de maladiile de cancer.”

Organizatorii spun că împărtășesc principiul lui Einstein conform căruia“Nimic nu se va întâmpla până nu pui lucrurile în mişcare.” și doresc să atragă atenția opiniei publice cu privire la schimbările necesare impuse de noua abordare a pacientului neolifeoncologic.

Centrul Medical Neolife este o companie de avangardă în Turcia, care promovează proiecte socio-culturale complementar aplicării tehnologiilor avansate şi disponibilității unei echipe de experți în diagnosticarea şi tratamentul maladiilor de cancer. De cinci ani pune la dispoziția pacienților aparatură de diagnostic și tratament de ultimă generație precum și experiența unei echipe medicale de prestigiu.

Sursa: Comunicat de Presă Centrul Medical Neolife

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. o femeie says:

  terapia prin dans o consider buna pentru multe alte probleme medicale.
  Initiativa turcilor e extraordinara.

 2. Barbalata Mirela says:

  Interesant. Binevenita aceasta atitudine. Bravo!

 3. Bogzoiu Daniela says:

  Ma bucur enorm cand vad ca oamenii se mobilizează pentru astfel de cazuri, cand vad ca informația ajunge la noi oamenii de rand. Acum treisprezece ani cand am aflat ca mama mea suferea de cancer nu stiam mai nimic, am mers parca legati la ochi si am descoperit oameni minunați care ne-au ajutat si ne-au susținut.Mulțumim lui Dumnezeu ca totul a decurs bine si ca exista oameni care fac asta posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 19 =