4 simptome care arată că îmbătrânești accelerat

Banner Film Experience

imbatranire-prematuraDacă manifești unul sau mai multe simptome din cele descrise mai jos este cazul să mergi la medic. Acestea pot sugera stări de boală dar sunt și un indicator al faptului că îmbătrânești prea repede.

  • Îți păstrezi echilibrul stând într-un picior?

Dacă nu poți sta minimum 20 de secunde într-un picior înseamnă că există o probabilitate ridicată să ai vasele e sânge îngustate. Este o postura care spune multe despre sănătatea creierului si a riscului de accident vascular cerebral.

  • Dimineața ai buzele crăpate?

Te trezești dimineața cu buzele crăpate? Înseamnă ca ai apnee în somn, ceea ce poate mări riscul bolilor de inimă. Dacă sforăi cu gura deschisă, buzele se deshidratează intens. 20 de minute de exerciții fizice pe zi te pot scăpa de acest disconfort.

  • Ai albul ochilor străbătut de vinișoare roșii?

Ai albul ochilor injectat și nu doar după o baie sau după ce ai băut mai mult alcool?

Poate fi un semn al faptului că ești pe cale să dezvolți o artrită ori o altă boală cronică inflamatorie, care afectează articulațiile mici din mâini și picioare.

  • Nu simți unele mirosuri?

Ar putea fi un semn de boala Parkinson, boala Alzheimer sau o altă tulburare neurodegenerativă. Aceste boli duc la moartea celulelor creierului, moment în care funcțiile acestuia încep să scadă. Simțul mirosului se pierde printre primele. Ar trebui să mergi la medic  ca să-ți facă imediat un test.

Articol scris de Ioana Dima

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =