A partir – Ruptura – 2009

Banner Film Experience

A partir – Ruptura - 2009Kristin Scott Thomas este o actriță minunată, capabilă să dea forță unor partituri foarte diferite.  Ea este personajul principal al filmului „Ruptura”, în care întruchipează o nevastă de clasă mijlocie, plictisită de mariajul burghez și confortabil în care se mișcă, precum o somnabulă.

Se îndrăgostește nebunește de un imigrant chemat de soțul ei să ridice o anexă în care ar fi urmat să-și exercite meseria de fizioterapeut. Foamea de dragoste pe care o primește din plin de la Ivan, un fost deținut cu o fiică în Spania, zidar de meserie, o împinge la decizii majore. Se hotărăște să i se destăinuiască soțului, care înnebunit de oroare și umilință, îi cere rămână cu el și să-și abandoneze pasiunea, sub cuvânt că e dispus s-o ierte.

Suzanne refuză, și din acel moment încep represaliile. Devalizată de soț, care refuză să-i acorde bani sau bunuri aferente anilor de căsnicie petrecuți împreună, va fi nevoită să trăiască în case mizere și să accepte slujbe umilitoare și prost plătite.

În inocența iubirii sale, Suzanne nu înțelege de ce nu are dreptul la fericire. Clișeul este acum răsturnat, femeia matură lasă traiul confortabil pentru iubire și implinire afectivă, alegând un bărbat care nu-i poate oferi  nimic altceva.

Am mai puncta un interviu pe care actrița l-a dat ziarului Independent, și în care se referea la abordarea femeii de 50 de ani de către cinematografia franceză. “Femeile de această vârstă, în ciuda câtorva riduri pe care le au, sunt considerate că având ceva interesant de spus” – a conchis ea.

De curând, Kristin a mărturisit că dupa 30 de ani de carieră şi 65 de filme, intenționează să pună punct definitiv carierei actoricești.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Nevoia de dragoste duce la decizii carte se dovedesc gresite uneori.Chiar la o femeie natura, dragostea isi cere drepturile.Intre un barbat intelegator, care-i iarta infidelitatea si un altul care ii ofera dragostea trupeasca, femeia nu-si gaseste locul,echillibrul ,este ezitanta si fericirea cautata , este departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =