About the time – Era și timpul – 2013

Banner Film Experience

About the time - Era și timpul

Este un film extrem de delicat, sensibil, capabil să-ți producă emoție reală. O peliculă romantică cu un foarte bun joc al actorilor, și o poveste extrem de credibilă.
Mesajul filmului este acela că viața trebuie trăită cu tot ce conține: bucurii, eșecuri, deznădejde, moment proaste, iertare de sine și de ceilalți, asumarea propriei identități, etc.

Remarcăm prezența ƒușor excentrică, dar întotdeauna classy a lui Bill Nighy. El este tatăl unui băiat crescut frumos, modest ca apariție, și deloc curajos cu femeile. La 21 de ani, Tim află că bărbații din familia sa pot călători în timp, iar beneficiul este acela că se poate întoarce în timp pentru a repara lucrurile pe care le-a greșit.

La Londra, acolo unde Tim pleacă pentru a lucra într-un birou de avocatură, o întâlnește pe Mary și se îndrăgostește de ea. Urmează scene de un umor înduioșător. Tim abuzează de darul său și se tot întoarce în timp, încercând să facă lucrurile perfecte. Mary are un farmec nebun, este dulce și devotată, dar și intuitivă peste medie și face o pereche foarte bună cu Tim.

La un moment dat, personajului central i se relevează un lucru extrem de prețios, care e și mesajul filmului: trebuie să-ți trăiești viața așa cum e, fără să regreți momentele nereușite. Imperfecțiunile și posibilitatea eșecului dau farmec vieții.

Replicile curg ușor, comicul este inteligent, emoția este reală.
Filmul este scris si regizat de Richard Curtis, cel care a făcut “Patru nunţi şi o înmormântare”, „Mr.Bean”, „Jurnalul lui Bridget Jones” și „Pur şi simplu dragoste”.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu am vazut filmul dar il voi cauta pe internet. 🙂

 2. Goleanu Anisoara says:

  E mare lucru sa te poti intoarce in timp! Si, totusi…viata nu e perfecta daca totul este perfect.Pana nu cunosti raul, nu poti sti ce e binele!Viata trebuie traita asa cum e, cu bune si rele!

 3. Goleanu Anisoara says:

  Richard Curtis si-a pus din nou amprenta pe un film de exceptie..Dragostea pluteste in aer,personajele o simt si, pana la o capodopera cinematografica nu mai e decat un pas.

 4. suzana suzy says:

  Dupa mii de cautari a partenerului perfect, a job-ului cel mai bun, a prietenilor cei mai interesanti, a filmului cel mai spectaculos… iata! Viata noastra este cea mai frumoasa poveste si contine tot ceea ce ne face fericiti!

 5. Aghinitei Maria says:

  Am sa vizionez, mi-e dor de un film comic bun si realizat cu eleganta !

 6. Lamiita Durac says:

  Cu siguranta il voi viziona cat de curand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 5 =