Aferim ia Ursul de Argint la Berlin

Banner Film Experience

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “AFERIM!” a obținut  Ursul de Argint pentru Regie acordat lui Radu Jude.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său, Mihai Comănoiu caută un rob fugar, Cuzin Toma.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept “o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic.

Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant”.w-logo-blue1

Revista Variety a considerat, la rândul său, că “AFERIM!” este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, și a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de “jocurile de putere” și de “umilințele” la care oamenii se supun reciproc.

AFERIM!”  e o incursiune “excepțională și extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat și furios“.“AFERIM!””, înseamnă “Bravo!”, continuă criticul Jay Weissberg, “un cuvînt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului”.

 Sursa – Comunicat de presă Cătălin Anchidin

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. Doina Bontas says:

    Bravo lui !

  2. Goleanu Anisoara says:

    Ma bucur de succesul filmului romanesc de la Berlin! Avem si actori buni dar si regizori cu idei noi,indraznete!

  3. Lupu Nicoleta says:

    Felicitari ,o realizare uriasa ,ma bucur din suflet pentru asa realizare

  4. Bravo, am mai spus-o , incepem sa ne facem remarcati ! Felicitari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =