Aferim! intră în cursa pentru Oscarul european

Banner Film Experience

aferim-film-romanescLungmetrajul produs de Ada Solomon, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, este până în prezent cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema!

Filmul “Aferim!”, în regia lui Radu Jude, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film la categoria “cel mai bun scenariu european”.

“Aferim!”, de Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său, Mihai Comănoiu, caută un rob fugar, interpretat de Cuzin Toma.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept “o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, graţie aspectului său uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzător de amuzant”.

“Aferim!” este o incursiune “excepţională şi extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat şi furios”.

“«Aferim!», înseamnă «Bravo!», spune criticul Jay Weissberg, «un cuvânt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului»”.

Sursa: Comunica de Presă HiFilm – Cătălin Anchidin


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Filmul “Aferim” isi are actiunea plasata in sec. al XIX-lea,s-a realizat cu mare greutate ,dat fiind ca trebuia ca imaginile, costumele, limbajul sa fie specifice vremii. Tocmai glumele deocheate nu-mi plac, cred ca se putea lipsi de ele.Romanul e “cuminte” de felul lui dar, acesta e ceva ce nu pune umbra pe acesr film.Sa speram ca juriul il va incadra printre operele cinematografice de mare valoare.Intotdeauna am avut actori de valoare si regizori talentati.

  2. ghelbere elena says:

    Avem filme foarte bune facute cu bani putini.

  3. multumesc de recomandare. o sa-l caut si o sa-l vizionez cu placere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − nine =