Amandine – reţeta dulce a copilăriei

Banner Film Experience

reteta-amandineSunt prăjiturile care-mi plac cel mai mult, de câte ori intru într-o cofetărie nu reuşesc să-mi iau ochii de la ele, privesc cu poftă savarinele, eclerele şi alte bunătăţi, dar mă-ntorc, inevitabil, spre amandine.

Gustul de rom, glazura de ciocolată, puful de frişcă de deasupra fac din ea o prăjitură perfectă.

Dar amandinele se pot face uşor şi acasă, pentru o masă festivă sau pur şi simplu aşa, ca să ne răsfăţăm după o perioadă mai grea.

Reţeta este simplă, rezultatul spectaculos.

Cum se prepară amandinele

Blatul se prepară astfel: se separă 6 ouă, albuşurile se bat spumă, folosind mixerul, cu 150 grame zahăr, se adaugă 3 linguri de apă şi se continuă mixajul. Se adaugă gălbenuşurile şi 3 linguri de ulei, continuând să amestecăm. Adăugăm un praf de sare şi renunţăm la mixer, adăugăm 8 linguri de făină, 3 de cacao şi un praf de copt.

Omogenizăm încet totul folosind o lingură, apoi turnăm amestecul într-o tavă potrivită, tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încălzit în prealabil.

Se va coace la o temperatură de 170 – 180 grade, timp de jumătate de oră, apoi se scoate şi se lasă la răcorit.

Siropul se prepară din 250 ml apă, 6 linguri de zahăr, 4 pliculeţe de cappuccino şi o sticluţă cu esenţă de rom, se fierb toate şi se lasă la răcit.

Crema se pregăteşte din 250 grame unt frecat cu 150 grame zahăr pudră, se adaugă treptat 2 gălbenuşuri, 3 linguri de cacao şi o esenţă de rom, amestecăm până când crema e bine omogenizată.

Cum se montează amandinele

Se taie blatul în două, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu cremă, se adaugă a doua jumătate de blat deasupra, o însiropăm şi pe ea şi dăm totul la rece.

După 2 ore, scoatem prăjitura din frigider, porţionăm amandinele, le aşezăm pe un platou, oarecum separate ca să se poată îmbrăca bine în glazura care se prepară din 100 ml apă, 100 grame zahăr şi 200 grame ciocolată amăruie.

Când şi glazura s-a răcit, putem orna cu puţină cremă pe care am pus-o în prealabil deoparte sau cu un moţ de frişcă.

Articol scris de Iuliana Zamfir

Sursa foto: retetetimea.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 8 =