Asociațiile ghizilor de turism se unesc într-o federație. Vezi detalii

Banner Film Experience

asociatia-ghizilor-de-turism-se-unesc-intr-o-federatieAsociațiile ghizilor de turism din România se organizează într-o federație națională ca urmare a  Conferinței Naționale a Ghizilor de Turism desfășurată la Sinaia în luna ianuarie 2016.

Unul dintre obiectivele federației este formarea continuă a ghizilor. Pentru a oferi servicii de calitate foarte bună și informație mereu actualizată, pregătirea continuă a ghizilor de turism este esențială.

În acest sens, în perioada 19-21 martie, la Iași, va avea loc primul eveniment de pregătire continuă a ghizilor din acest proiect.

La conferință pot participa ghizii de turism atestați din România, dar, pentru prima dată, invităm și ghizii atestați din Republica Moldova.

Conferința de formare continuă are atașate vizite practice cu profesioniști locali, special pregătite pentru ghizii de turism din România. Tema evenimentului este “Iași, de la Ștefan cel Mare la Mihai Eminescu” și își propune să prezinte participanților orașul într-o sesiune de conferințe, urmate de o vizită ghidată a Palatului Culturii și de traseu pietonal informativ și dinamic în zonele turistice din Iași. O latură importantă a turismului este reprezentată de gastronomia locală; tocmai de aceea, vizitele sunt urmate de o degustare de vinuri din zona Moldovei.

Vă așteptăm!

Programul complet al conferinței:

Vineri, 18 Martie – Bun venit la Iași!

18.00 – La ceas de seară, într-o atmosferă relaxată și boemă, vă așteptăm la Anticariatul Dumitru Grumăzescu din Strada Lăpușneanu, pentru a vă spune Bun Venit la Iași în acordurile poeziilor lui Mihai Eminescu.

Sâmbătă 19 Martie

Partea I – orele: 10.00 – 13.00

Sala Mozart – Complex Comercial Palas, et. II

09.30 – 10.00 – Înregistrarea participanților

10.00 – 10.15 – Deschiderea conferinței – Moderator Florin Bărhălescu, Ghid de Turism și inițiator al proiectului Iași City Tours.

10.15 – 13.00 – Speakerii prezenți la eveniment și temele abordate:

1.       Anca  Zota,  Centrul  de  Informare Turistică Iași     –  Vino  să-mi cunoști orașul! Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Iașul?

2.       Bogdan Maleon, Director al Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza”  – Vocația turistică a spațiului academic ieșean.

3.       Anca Maria Buzea, Șef Serviciu Muzee în cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași –  Povestea unui traseu turistic din Iașul cultural.

4.       Sorin Iftimi, muzeograf, istoric, specialist în evoluţia urbanistică a Iaşilor      – Orașul Iași pe harta lumii răsăritene, sec XVI – XIX.

5.       Raluca Filip, Reprezentant al Aeroportului Internațional Iași și Consultant Independent în Management – Eşti un reţelist adevărat? Scurtă intervenție despre puterea networking-ului în arta “ghidajului”.

6.       Lector Dr. Mihai Bulai – Ghid de Turism, reprezentant al Facultății de Geografie și Geologie, Iași – Tehnici inovative în ghidajul turistic.

13.00 – 14. 00 – Pauză de prânz

Partea a II-a – orele: 14.00 – 18.30

Să redescoperim Iașul împreună – tur ghidat (Ghizi de  Turism: Otilia Vicol și Florin Bărhălescu)

14.00 – 15.30 – Palatul Culturii – vizită ghidată alături de doamna director Lăcrămioara Stratulat

15.30 – 17.30 – Tur pietonal în centrul istoric al Iașului, de la Statuia lui Ștefan cel Mare din Piața Palatului până la Fundația Regală  Regele  Ferdinand din Piața Mihai Eminescu

17.30 – 18.00 – Vizitarea Parcului Copou cu Teiul și Statuia lui Mihai Eminescu

18.30 – 20.00 –  Degustare de vinuri oferită de Crama Bucium

Duminică, 20 Martie, începând cu orele 9.30, cei interesați, sunt invitați să participe la un circuit al celor mai importante muzee din Iași și anume:

09.30 – 10.00 –  Bojdeuca „Ion Creangă

10.30 – 11.30 – Muzeul “Mihail Kogalniceanu”

12.00 – 13.00 – Casa “Vasile Pogor”

13.30 – 14.30 – Muzeul Unirii “Alexandru Ioan Cuza”


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. dumitrescu elena raluca says:

    ghizii cred ca ar trebui sa fie intr/o continua invatare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − six =