Atenție, argila e un pericol! Iată ce boală poate declanșa

Banner Film Experience

pericolul-din-argilaEste avertismentul pe care îl lansează inginer chimist Ștefan Manea și iată și argumentele:

‘’S-a scris și s-a vorbit mult despre proprietățile binefăcătoare ale argilei și ele sunt întru totul adevărate. După cum se știe, există argilă galbenă, verde, gri, albă, roșie. Pe lângă calitățile deosebite pentru piele și frumusețe, i se recunoaște  acesteia capacitatea de a combate inflamațiile hemoroidale și reumatice. De asemenea,  distruge microbii din tractul digestiv, fiind eficientă în enterite, colite de fermentaţie sau de putrefacţie.

Toate bune până aici însă doar în cazul argilelor bine verificate și controlate!

Fiind un remediu ieftin, este preferat în mod special de către pensionari și cei cu venituri reduse, fără ca aceștia să bănuiască măcar că-și fac mai mult rău decât bine! Mă refer la faptul că argila este o sursă majoră de aluminiu, conținând până la 18% din acest element, și consumată timp de 3-6 luni încontinuu poate duce la declanșarea maladiei Alzheimer!

Înțelegând pericolul din argilă, rușii deja au interzis folosirea acesteia, în ciuda credibilității îndreptățite de care s-a bucura timp de decenii. La noi în țară există practica greșită de a se aduna argilă direct din natură și a se folosi ca atare, gest care este extrem de dăunător pentru sănătatea mintală îndeosebi’’, accentuează specialistul.

Pentru a fi siguri că vă veți bucura de calitățile curative ale argilei este imperios necesar să fiți siguri că a fost colectată din zone nepoluate și comercializată de firme care poartă controlul calității.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 6 =