Atenție la plantele care pot ucide! Orășenii sunt cei mai expuși

Banner Film Experience

plante-toxice”Natura este locul sacru care ne aduce viață, sănătate și belșug! Asta dacă-i respecți legile și-i înveți regulile – avertizează Ștefan Manea, fondatorul celei mai mari companii de suplimente alimentare de pe piața românească de profil, HOFIGAL.

Orășenii sunt cei mai expuși la ingerarea unor plante ucigătoare

Pe cât de multe plante sunt în jurul nostru cărora le datorăm sănătatea și calitatea vieții noastre – avertizează acesta –  pe atât de numeroase sunt cele care pot ucide un om la scurt timp după ce sunt consumate.

Orășenii sunt cei mai expuși la ingerarea unor plante ucigătoare pentru simplul motiv că s-a pierdut complet contactul cu natura. La țară, de bine, de rău, oamenii își trăiesc viața printre plantele binefăcătoare și buruieni toxice și au învățat să le distingă pe unele de celelalte pentru binele lor și al animalelor din ogradă. Mai mult de atât, cei pricepuți fac tot felul de poțiuni preparate în casă și le folosesc ca paliative generale pentru problemele de sănătate. ”

Nici românii nu sunt scutiți de efectul fatal al unor plante din natură

Anca Daniela Raiciu, specialist în fitoterapie, afirmă că cele mai multe plante mortale pentru oameni se regăsesc în mod special în America și în Asia, avertizând că nici românii nu sunt scutiți de efectul fatal al unora. Ea spune că în România abundă aceste specimene mai ales în flora spontană și că este important să nu mâncăm ceea ce nu cunoaștem oricât de frumoasă sau îmbietoare ar arăta planta respectivă.

Interlocutoarea noastră ne descrie pe scurt câteva dintre plantele al căror consum poate fi fatal și ne îndeamnă să le cunoaștem pentru ca nu cumva, păcăliți de aspectul lor spectaculos să fim tentați să le recoltăm, să le uscăm și/sau să le bem sub formă de ceai ori să le consumăm ca atare.

Murea diavoluluimatraguna

”Mătraguna – se mai numește și Murea Diavolului și de această plantă se leagă o amintire teribilă – ne mărturisește specialistul.  Este vorba despre cazul tragic petrecut într-o familie de orășeni care obișnuia să se ducă împreună cu copiii în natură, oricât de des aveau ocazia. Din nefericire au recoltat boabe de mătrăgună, confundându-le probabil cu afinele. Au fost zăriți prea târziu de un țăran care trecea pe acolo cu căruța, la momentul la care se produseseră deja convulsiile. Nici unul n-a mai putut fi salvat, pentru că nu au primit antidotul la timp!

Ricinulricin

Nici nu am cuvinte să va spun cât de folositor este ricinul, atât pentru afecțiunile digestive cât și pentru ale părului și scalpului. Ceea ce nu știe lumea este că pentru a fi atât de benefic în procesul de producție al uleiului sunt scoase componentele otrăvitoare. Trebuie însă reținut că în cazul ingerării fie și a unei boabe, se poate instala moartea.

Cucutacucuta

Este o plantă care se găsește peste tot în România. În America de Nord unde era folosită în vechime la tot felul de ritualuri secrete planta are renumele unui ucigaș mortal. Atingerea sau consumarea lichidului pe care îl secretă rădăcina poate cauza moartea și/sau atacul cerebral.

Rubrubarbaarba

Aș insista cu sfatul de a sta deoparte de rubarbă dacă nu te pricepi s-o folosești, întrucât este o plantă alimentară ușor de găsit și la supermarketuri și în piețe și se folosește atât la mâncare cât și la prăjituri. Atenție, de la rubarbă se consumă doar rădăcinile! Frunzele pot arde gura și gâtul, iar la un consum mai ridicat se pot instala convulsiile, coma și moartea”, avertizează specialistul în fitoterapie Anca Daniela Raiciu.

Dacă vrei să afli mai multe despre plantele cu proprietăți benefice citește și articolul referitor la proprietățile salviei de a atrage energia pozitivă și banii în casa ta, publicat pe site-ul AQUI AHORA aici sau articolul din care afli despre acțiunea detoxifiantă a păpădiei și capacitatea sa de a elimina celulele canceroase,   publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

Articol scris de Laura Tismana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Am crescut la tara intr-o zona frumoasa de munte, eu am invatat de mica sa ma feresc de cucută si matraguna, dar ma gandesc ca pentru baietelul meu va fi mai greu daca nu este informat corespunzator. Un articol interesant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =