Băiat bogat și cu tupeu îi trebuie! Nu diplome!

Banner Film Experience

Ne-am cunoscut într-o staţie de autobuz!

Era atât de elegantă că te şi mirai ce caută acolo, cum de nu vine prinţul fermecat să o conducă unde avea ea de mers.

Micuţă, coafată proaspăt, impecabilă, diferită faţă de alte românce emigrante care aleargă, bietele, la muncă, îmbrăcate la repezeală cu jeans şi-o bluză oarecare.

Ne-am dat în vorbă de vreme, ne-am întrebat una pe alta de unde suntem! Era furioasă pe iubitul ei, nu mai ţin minte ce-i făcuse, nu-i telefonase de noapte bună sau ceva asemănător.

În autobuz pomeni de-un soţ! Hait! Creierul meu prelucra lent datele, cafeaua băută încă nu-şi făcuse efectul.

-Eşti măritată?

-Da, sigur, am şi-o fată de 17 ani!

-Păi dacă ai aici un iubit… nu divorţezi?

-Nu, dragă, de ce? Şi soţul meu are pe cineva, el e şofer de cursă lungă şi nu are principii din astea, de fidelitate. Ştim unul de altul şi ne prefacem că-i OK! Da’ ce, să-mi stric rostul pentru că am un amant?

Eram înmărmurită, dar nu puteam eu să o judec şi nici să-i dau sfaturi. Ascultam doar, uimită de detaşarea cu care vorbea. Părea că soţul nu conta deloc pentru ea; dar nici italianul care-i dăruia flori şi bijuterii nu conta, n-avea de gând să renunţe la unul pentru altul, situaţia îi convenea, ba chiar, după părerea ei, merita totul.

Am mai întrebat-o:

-Şi fata cu cine stă dacă soţul e mereu plecat!

-Ah, se descurcă, e mare! Bunică-sa are grijă de tot, dar se descurcă ea oricum.

-Mai e un pic şi termină liceul – am continuat eu – ce-o să facă după aia? Vine aici, la tine?

Mi-a răspuns sec:

-Am învăţat-o ce are de făcut! După ce termină şcoala trebuie să-şi găsească un băiat bogat, dar bogat, nu aşa, doar cu trei perechi de pantaloni în dulap. Că nu mai are griji după aia! Ce atâta învăţat? Cu ce-i ajută? Nu vezi, dragă, nu-i de lucru nicăieri. Ce naiba! Băiat bogat și cu tupeu  îi trebuie, nu diplome!

Iar nu-nţelegeam!

Tot ceea ce-mi spunea era complet diferit faţă de ceea ce credeam eu. Dragoste , respect, studiu, educaţie păreau bune de aruncat la gunoi.

Viaţa, aşa cum o trăia ea era dinainte aranjată ca să nu-i dea bătăi de cap…

Şi fără suflet.

Articol scris de Liliana Angheluță

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. dumitrescu elena raluca says:

  NU ESTE TIMP PIERDUT ATATA TIMP CAT FACI FACULTATEA SERIOS,NU DECAT SA TE AFLI IN TREBA SA SI HARTIA LA MANA ,ATUNCI ESTE TIMP PIERDUT

 2. ghelbere elena says:

  Multi parinti le baga in cap copiilor ca daca fac facultate este timp pierdut. Eu nu cred asta. Daca faci o facultate pe bune, daca inveti si nu-ti pierzi timpul nu e timp pierdut.

  • Ele says:

   Insa daca ai impresia ca facultatea te va si ajuta sa gasesti un loc de munca decent in Romania, te inseli. Abuzurile din corporatii, instabilitatea locului de munca, lipsa locurilor de munca decente, toate acestea iti sar in ochi dupa ce termini facultatea si te trezesti cu o diploma inutila in buzunar.
   Macar sa faci o facultate care iti place, astfel sa nu simti ca e un timp pierdut….

 3. (puiu)barbalata mirela says:

  Da, asa este. Sa nu negam ce este in jurul nostru. Tot mai mult am auzit si eu in jurul meu exact aceasta mentalitate. Si nu de ieri de azi….ci cu multi ani in urma am auzit in jur astfel de conceptii. Acesta este motivul pt care mereu am crezut ca s a gresit undeva in educatia noastra. Ceea ce in trecut erau cateva cazuri….singulare….acum, din pacate, tot mai multe cazuri de genul acesta.

 4. De multe ori ,copiii se inspira , ca sa spun asa , din viata parintilor …..de aceea este bine ca si parinti ,sa discutam cu copiii si sa le dam sfaturi bune .Daca noi gresim , nu inseamna ca trebuie sa greseasca si ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − 1 =