Billions – Un thriller financiar de miliarde – vezi trailer

Banner Film Experience

serial-billionsUn serial de miliarde, exact așa cum indică și titlul și pe care merită sa-l pui în fruntea listei cu filme de văzut pentru următoarea perioadă.

O distribuție foarte bună, un scenariu excelent, o intrigă senzațională cu ușoare accente neverosimile. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele unui serial în care este vorba despre diferite forme de manifestare a puterii personale chiar dacă unele dintre personaje ar fi gata să jure că acțiunile lor aduc servicii binelui public.  Mă refer la Paul Giamatti, procuror general la New York, care ne dă emoții încă de la prima scenă: întins pe spate, legat de mâni și de picioare cu noduri savante, pare a fi victima unei scene de violență. Dar nu, e doar un mic episod de sex sado-masochist. Cea care ”îl ia în stăpânire” stinge țigara pe el, după care urinează pe rană…

Celălalt element al binomului de ”miliarde” din film este Damian Lewis, care aici îl întruchipează pe băiatul sărac ajuns miliardar super-arogant și influent care n-a pierdut nimic din îndârjirea aceluia de a reuși și de a-i umili pe cei care l-au umilit. N-a făcut miliardele cu noroc, ci cu o inteligență ascuțită și rece, și o abilitate de zile mari de a obține informații care se transformă rapid în bani mulți.

Mai mult decât interesant în serial este rolul atribuit soției procurorului general Maggie Siff, aflată într-o relație excelentă cu soțul ei, ceea ce n-o împiedică să lucreze exact pentru adversarul acestuia, miliardarul Axelroad. O situație absolut stranie despre a cărei neverosimilitate am făcut deja aluzie, care aduce un plus de adrenalină personajului, dar și filmului în ansamblul său.

Este un film despre natura umană în perioada cea mai avansată a devenirii sale, despre orgolii și spiritul competitiv ieșit din comun pe care lumea modernă îl cultivă până la angoasă ca fiind elementul de reușită absolută în afaceri și dragoste, în viață în general.

Vezi trailerul serialului aici.

Articol scris de Mircea Sebastian Savaliuc

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Sincer mi se pare interesant, ca si studiu al psihologiei umane. Chiar ma intrebam la ce sa ma uit dupa ce termin Lie to me. Buna sugestie!

  2. Barbalata (Puiu) Mirela says:

    Nu ma atrage subiectul. Sincer nu cred ca am sa il vad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =