Bolile cardiovasculare în sezonul rece

Banner Film Experience

boli-de-inima-vreme-receVremea ne influențează organismul, voința și emoțiile și exercită un efect profund și semnificativ asupra vieții noastre.

Când temperaturile scad și apare umezeala, copiii, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronicereumatici, astmatici, cardiaci – sunt cele mai afectate.

Oamenii, dar și alte mamifere au un mecanism de supraviețuire care îi ajută să facă față temperaturilor scăzute, frigului umed și vântului: vasoconstricția. Vasele de sânge se îngustează pentru a conserva căldura și temperatura corpului. Numai că acest mecanism generează creșterea presiunii și apare riscul unui atac de cord fatal sau al unui accident cerebral.

Pe cale de consecință, cei mai expuși sunt hipertensivii.

Pentru a reduce riscurile se pot lua câteva măsuri simple de precauție cum ar fi:

 • Îmbrăcăminte groasă, călduroasă, dar nu greoaie;
 • Desfășurarea în interior a activităților pentru a reduce modificările bruște în activitatea inimii;
 • Respectarea cu strictețe a tratamentului cronic, prescris de medicul curant, și asocierea lui cu un tratament fitoterapeutic.

Compania HOFIGAL vine cu o serie de produse care să-l susțină pe bolnavul cardiac.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne recomandă câteva dintre cele mai eficiente produse românești:

Coenzima Q 10 – recomandată pentru proprietățile sale de a crește contractilitatea miocarduluui și a mușchilor striați având și un efect antiaterosclerotic;

Uleiul de pește – supliment care previne bolile coronariene, scad tensiunea arterială și reduc nivelul colesterolului;

L-carnitină – care stimulează activitatea miocardului.

La rândul său, Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist reputat în fitoterapie recomandă:

Ceaiuri – precum cel de roiniță, lavandă, tei, sunătoare, passiflora.

Passisclerotin – compus din extract de roiniță, talpa-gâștii, valeriană, pulbere de pasiflora – cu proprietăți de îmbunătățire a fluxului sanguin la nivelul inimii, antiaritmic și sedativ al sistemului nervos central.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. (puiu) barbalata says:

  Odata ce ai capatat boala esti foarte sensibil. Trebuie un stil de viata foarte echilibrat

 2. Goleanu Anisoara says:

  Frigul influenteaza in mod negativ starea de sanatate a celor care au probleme cardiace.Mama mea are astfel de probleme si sta mai mult in casa pe vreme geroasa si nu uita sa-si ia medicatia prescrisa de medic.

 3. ghelbere elena says:

  Am HTA si insuficienta aortica si stiu pericolele expunerii la caldura excesiva si la frig si cu toate acestea nu renunt la plimbarea mea zilnica decat atunci cand bate vantul prea tare fiindca ma oboseste enorm.

 4. Ficea Adina says:

  Pentru a reduce riscurile se pot lua câteva măsuri simple de precauție cum ar fi:

  Îmbrăcăminte groasă, călduroasă, dar nu greoaie;
  Desfășurarea în interior a activităților pentru a reduce modificările bruște în activitatea inimii;
  Respectarea cu strictețe a tratamentului cronic, prescris de medicul curant, și asocierea lui cu un tratament fitoterapeutic.

 5. Ficea Adina says:

  Asa este , copiii si varstnicii sunt cei mai afectati si trebuie protejati

 6. suzana suzy says:

  In fiecare anotimp exista multe schimbari si trebuie sa ne adaptam astfel incat organismul nostru sa nu aiba mult de suferit din cauza acestora.

 7. Lorincz says:

  Si calitatea apei poate ajuta un cardiac. Din pacate daca ne uitam nici apa de la supermarket nu este apa sanatoase, contine multe substante chimice care poate dauna grav sanatatii, ne mai vorbind despre PET, in care sunt imbuteliate, care lasa urme serioasa in apa. Apa de la robinet al fel nu poate sa fie curata si sanatoase. Degeaba instaleaza orasul sau compania de apa diferite filtre sau purificatoare, apa parcurge un drum lung pana cand ajunge in pahar si este firesc sa se adauge diferite microbi sau substante chimice (Arsenic, Potasiu, Turbiditate, Mercur, Fier, Magneziu, Dizolvanti, Amoniac, Sulfati, Tialometane, Detergenti, Crom, Ierbicide, Plumb, Pesticide, Insecticide, Radioactivitate, Seleniu, Fluor, Silicati, Bacterii, Nitrati, Cianura, Nichel, Sulfídrici, Cupru, Aluminiu).

  Noi de la creawater aceste susbstante si microbi eliminam, prin filtrele de apa montate la robinet. Calitatea italiana (100%) durata de viata foarte lunga. filtrele usor se schimba iar aparatul se cumpara pe o viata. Va oferim si un cadou 🙂 http://www.creawater.ro

 8. Goleanu Anisoara says:

  Articolul este foarte interesant fiindca trebuie sa fim bine informati in legatura cu problemele pe care le creaza frigul iernii pentru sanatatea noastra. E bine de stiut!

 9. Lamiita Durac says:

  Sunt cardiaca si pe langa asta mai inca vreo cateva ca deh … una fara alta nu se poate . Simt ca mi se taie respiratia cand e foarte frig . Nu prea ies afara doar daca sunt nevoita , ptr ca imi face rau si aerul umed si frigul . Azi , am fost nevoita sa-mi fac o baie fierbinte la picioare ptr ca nu se mai dezmorteau . Acum sunt ok . Am auzit ca uleiul de peste si Coenzima Q 10 sunt excelente pentru afectiunile cardiace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + thirteen =