“BONDOC”, de săptămâna viitoare în cinematografe

Banner Film Experience

Dan BondocDocumentarul „BONDOC”, în regia lui Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea va rula în cinematografele din România din 23 septembrie 2016.

Filmul urmărește povestea lui Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, care trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis este să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său decedat, marele jucător de şah Victor Ciocâltea. De-a lungul următoarelor zile, Bondoc este prins între bătăliile de pe tabla de şah, duse împotriva unor oponenţi mult mai tineri, teama că nu mai are rost pe lume şi sentimentul că mulţii săi ani îl transformă într-un jucător ineficace.poster-bondoc-documentar

 „BONDOC” va rula din 23 septembrie în București – Cinema Muzeul Țăranului Român, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu, Cluj-Napoca la Cinema Victoria, Brașov (Cinemateca Patria și Sibiu Librăria Habitus.

Dan Vladimir Bondoc a făcut parte din generaţia celor mai mari şahişti români din perioada comunistă, alături de Victor Ciocâltea şi Florin Gheorghiu, iar în anii ’50 era considerat una dintre speranţele şahului românesc, după ce se clasase pe podium la campionatele naţionale.

Înainte de 1989 a participat la câteva turnee internaţionale, dar n-a reuşit nicio performanţă notabilă şi a rămas un veşnic talent irosit.

Dan Vladimir Bondoc a murit la vârsta de 82 de ani.

Trailerul documentarului poate fi urmărit aici:

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =