Borgurile italiene, spectacol de culoare și viață – galerie foto

Banner Film Experience

italia-sate-medievaleCocoţate pe vârfuri de munte, înconjurate de ziduri de apărare străvechi, încremenite într-o aparentă tăcere, vechile oraşe medievale ale Italiei îţi intră imediat la inimă!

Nu cer atenţia nimănui, nu se etalează, nu se expun, ci există! Străbat secole, milenii şi, prin simpla lor existenţă, atrag milioane de turişti din toată lumea.

Prinţi, duci, conţi, nobili de tot soiul, episcopi, oameni de putere au construit aceste aşezări – cetăţi! În unele locuri, ajungi traversând poduri medievale şi parcă auzi tropotul cailor şi scârţâitul uriaşelor porţi de la intrarea în borg!

Străzile sunt înguste, pline de vechi prăvălii cu brânzeturi, cârnaţi, vinuri de soi, dulciuri preparate după reţete tradiţionale.

Casele din piatră păstrează urmele trecutului, dar sunt pline de flori! E un spectacol de culoare, de viaţă! În centru este, desigur, piaţa mare a oraşului, loc dominat, de regulă, de vechi catedrale sau biserici construite prin anii 1200 sau chiar mai devreme. Multe dintre ele slăvesc sfinţi care au trăit şi suferit în acele locuri.

Borgurile medievale ascund o viaţă intensă: sărbători florale, gastronomice, medievale, însufleţesc aşezările tot timpul anului. Sunt perioade când se organizează întreceri pentru realizarea de imagini făcute din flori, când narcisele şi zambilele sunt adevărate prinţese!

Sunt zile când tarabele cu brânzeturi, ciuperci sau salamuri de tot soiul sunt la mare cinste şi zile când locuitorii din diferite cartiere se-ntrec în lupte medievale.Costumele de epocă, trâmbiţele şi tobele atrag curiozitatea turiştilor şi stârnesc mândria localnicilor!

O viaţă intensă, plină de culoare, desfășurată în momentul prezent,  în spatele zidurilor de mii de ani!

Locuri în care înţelegi că suntem trecători, prin urmare ar trebui să profităm la maximum de frumusețea acestei lumi, să ne înconjurăm de flori şi să ne chemăm vreun prieten drag la masa cu bunătăţi.

Acum!

Privește aici, imagini din aceste superbe borguri medievale italiene!

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Aghinitei Maria says:

    Sunt locuri medievale ce ne starnnesc curiozitatea, dar ne multumim cu Sighisoara si Sibiul de la noi!