Brânza, vitală pentru funcțiile sexuale masculine

Banner Film Experience

branza-zincO brânză de bună calitate, o pâine bine făcută și un pahar de vin roșu reprezintă cea mai simplă și sănătoasă hrană pentru trup, minte și spirit.

Brânza se prepară din cele mai vechi timpuri. Sumerienii făceau mai mult de 20 de tipuri diferite de brânză cu 3000 de ani înainte de Cristos, iar cu 10.000 de ani î.C. începuseră deja să prepare brânză moale, obținută de la turmele de capre domesticite între timp.  După alți 3000 de ani și domesticirea vitelor, a început și pregătirea brânzei din lapte de vacă și este interesant de știut că grecii și romanii antici preparau deja brânzeturi sofisticate.

Mulți oameni aflați la dietă sau vegetarieni exclud brânzeturile. Este greșit!

Timpurile moderne aduc o altă înțelegere a nutriției și din cauză că multe tipuri de brânză au un conținut ridicat de grăsimi saturate, răspunzătoare pentru depozitele de colesterol, a luat naștere o adevărată obsesie de a evita produsele lactate printre cei care au grijă de sănătate. Vegetarienii exclud complet acest sortiment, ceea ce este greșit.

De ce?

Pentru că brânza este greu de înlocuit atunci când vorbim despre calciu – necesar pentru oase puternice –vitamina D, fără de care calciul n-ar putea fi absorbit, vitamina A – care previne cancerul și asigură o piele sănătoasă și proteine și minerale esențiale, bineînțeles.

Brânzeturi grase și mai puțin grase

Brânzeturile procesate sunt bogate în grăsimi spre deosebire de cele preparate în casă.

Cu cât brânza este mai tare, cu atât conținutul de grăsimi este mai mare și în această ordine de idei trebuie reținut că brânza topită este cea mai grasă dintre toate. Din această categorie fac parte Stilton, Cedar, brânza cu mucegai și parmezanul, în timp ce Camembert, Brie, Edam și Feta au mai puține.

În schimb, brânza de casă are 4% grăsimi, în timp ce cașul doar 1%!

Brânza de oaie și de capră are un conținut redus de grăsime și lactoză, fapt pentru care cei care nu tolerează brânzeturile de vacă o pot folosi ca alternativă.

Brânza, vitală pentru funcțiile sexuale masculine

Brânza este o sursă excelentă de zinc, vital pentru funcțiile sexuale masculine. Chiar dacă nu este prezent într-o cantitate foarte mare, totuși zincul din brânzeturi se află într-o formă naturală, care o face ușor asimilabilă, doar 100 de grame de brânză furnizând peste un sfert din necesarul zilnic de zinc al bărbatului.

Atenție de unde cumpărați brânza!

Brânza din lapte nepasteurizat poate fi contaminată cu bacterii mai ales Salmonella și Listeria, iar cei cu sistemul imunitar slab, femeile însărcinate, bolnavii cronici și vârstnicii trebuie să o evite.

De evitat este și de către cei care iau inhibitori monoamină oxidază – MAOI – mai ales sortimentele maturate, deoarece poate provoca creșteri grave ale tensiunii arteriale.

Articol scris de Ioana Dima

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Barbalata Mirela says:

    Branza este foarte buna nu doar pentru barbati 🙂
    Dar important este sa o iei dinrt-o sursa de incredere. Nu toata lumea are aceasta posibilitate, indiferent de motive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =