Despre băuturile carbogazoase este vorba.
Ştim că nu-s bune, ne sfătuim unii pe alţii să nu le consumăm, dar vânzarea de astfel de băuturi este chiar în creştere, mai ales pe perioada verii.
Cu scuza căldurii, a faptului că au nevoie de mici bucurii sau că vor să prindă un pic de energie, foarte mulţi le cumpără, fără să ştie de ce anume sunt periculoase.
Aceste băuturi au apărut cu foarte mulţi ani în urmă ca digestive sau tonice și se vindeau în farmacii, în sticluţe mici, concentrate, cu o compoziție ușor diferită față de cea din ziua de astăzi.
Bidoanele de Cola, Fanta şi orice altceva găsim în magazine conţin apă amestecată cu îndulcitori, coloranţi şi dioxid de carbon.
6 efecte negative ale băuturilor carbogazoase
Au culori şi gusturi diferite, dar toate au efecte negative asupra sănătăţii şi iată de ce:
- multe dintre ele conţin o cantitate mare de cafeină, substanţă care are efect stimulant asupra sistemului nervos şi asupra inimii, tocmai de aceea este folosit pentru creşterea rezistenţei la oboseală. Dacă suntem consumatori de cafea, bem şi băuturi care conţin cafeină, efectele negative vor fi: dureri de cap, aritmii cardiace, insomnii şi anxietate
- pentru a-şi menţine în timp gustul şi culoarea, băuturile de acest fel conţin conservanţi şi aditivi chimici care tind să se depună în ţesuturi provocând, în timp, apariţia celulelor canceroase şi a tumorilor
- dioxidul de carbon provoacă creşterea acidităţii sucului gastric şi accelerează producţia acestuia, ducând la dereglări ale digestiei şi la reflux gastric. Practic, un pahar de cola păcăleşte stomacul, care lucrează inutil
- zahărul şi dioxidul de carbon dăunează danturii, corodează smalțul şi duc la producerea cariilor
- îndulcitorii din băuturile carbogazoase pot creşte nivelul zahărului în sânge şi pot fi unul dintre motivele declanşării obezităţii sau a diabetului
- acizii şi cafeina împiedică absorbţia de calciu, urmarea este pierderea de masă osoasă şi apariţia osteoporozei. Zahărul şi acizii împiedică absorbţia fierului şi provoacă declanşarea anemiei.
Concluzia?
Apa naturală este, cu siguranţă, cea mai indicată. În cazul în care doriţi să vă delectaţi cu gusturi şi culori e suficient să preparaţi un suc de fructe natural, acasă. Câteva cubuleţe de gheaţă şi o frunzuliţă de mentă vor da chiar aspect plăcut paharului şi vor potoli arşiţa verii.
________________________________________________
Vrei să adopți un stil de viață sănătos, să fii la adăpost de bolile grave ale civilizației?
Vrei să începi chiar de azi și nu știi cum?
Comandă cea mai recentă apariție editorială ”Secrete pentru o viață fără cancer”, în care cercetătorul Ștefan Manea, personalitate de primă mărime a fitoterapiei românești, te ghidează pas cu pas!
Doar 19 lei sau gratis la o comandă de 200 lei de pe site-ul HOFIGAL!
Intră aici http://www.hofigal.eu/secrete-pentru-o-viata-fara-cancer-291.html și comandă acum!
Articol scris de Iuliana Zamfir