Buze uscate și crăpate? Află aici un remediu de excepție

Banner Film Experience

SONY DSCȘi tu ai buze uscate și cu tendință de crăpare, chiar dacă te îngrijești permanent?

Află că este o problemă comună atât pentru femei cât și pentru bărbați, care se manifestă indiferent de anotimp.

La femei fenomenul este mult mai accentuat deoarece rujurile conțin substanțe care usucă sau irită pielea – uneori în mod intenționat, pentru ca buzele să pară mai pline sau pentru ca vopseaua de buze să fie rezistentă la transfer.

Indiferent că se întâmplă din cauza rujului, a vântului, a soarelui, ori din cauză că încercăm să umezim buzele tot timpul, distrugând în felul acesta bariera lipidică subțire ce le îmbracă, buzele crăpate, uscate sau descuamate ne ustură și sunt inestetice.

De multe ori nici balsamurile speciale de buze nu ne pot rezolva problema, deoarece nu conțin ingrediente care repară cu adevărat chiar dacă multe sunt foarte scumpe și promit să facă minuni.

Un remediu excepțional pentru tratamentul corect al  buzelor deshidratate și crăpate este sarea amară.

Da, ai auzit bine. Este un remediu ieftin, ușor de procurat din farmacii și are nenumărate întrebuințări în medicină și cosmetică, fiind un aliat al metodelor eficiente de îngrijire. Oferă buzelor tale un tratament regulat și vei scăpa de această problemă.

Iată rețeta pe care o poți prepara și aplica de două sau trei ori pe săptămână:

Combină nu mai mult de un vârf de linguriță de sare amară cu un bob de vaselină – caută întocmai acest produs și nu un înlocuitor. Aplică amestecul pe buze și efectuează un masaj blând, circular al buzelor și al vecinătăților, scopul fiind de a exfolia toată suprafața acestora, vreme de 30 de secunde.

Șterge apoi cu un disc demachiant sau un șervețel moale de hârtie și aplică apoi pe buze o bobiță de cremă de dat în jurul ochilor – în mod obișnuit mai grasă decât crema de față – asta dacă nu cumva ai o cremă specială pentru îngrijirea buzelor sau un balsam de bună calitate care reușește să le mențină hidratarea și pe timpul nopții.

Acest tratament foarte accesibil ca preț și ușor de efectuat, îți va lăsa buzele moi și refăcute. Mai mult de atât vor arăta pline și sănătoase, exact așa cum ți le-ai dorit mereu!

Singura condiție este să faci din această metodă un obicei de sănătate și îngrijire.

Articol scris de Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Multumesc lui Dumnezeu nu am astfel de probleme decat atunci cand am febra. E bine de stiut si memorat metodele din acest articol in caz de nevoie.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Putin ulei de masline sau putin unt dat pe buze cand iesim pe afara,e la indemana tuturor si eficienta e maxima.

 3. ghelbere elena says:

  Nu stiam ca exista sare amara si nu stiam de aceasta solutie de a scapa de buzele crapate. E bine de stiut.

 4. (puiu)barbalata mirela says:

  Interesant. Nu am stiut de existenta acestui produs – sare amara. Merita incercata aceasta combinatie si sunt curioasa sa vad daca isi face efectul la buzele mele. Sunt destul de pretentioase 🙂

 5. Goleanu Anisoara says:

  Reteta cu sare amara si vaselina este o solutie la indemana pentru buze uscate si crapate.

 6. Goleanu Anisoara says:

  Uscarea buzelor este o problema pentru multi dintre noi, mai ales din cauza vantului de primavara.Am sa pregatesc reteta cu sare amara, sotul meu se confrunta cu buze uscate si crapate , la vreme de primavara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =