Ca o linguriţă de dulceaţă

Banner Film Experience

E cald, vă simţiţi lipicioşi, fără vlagă şi deprimaţi?

Nu-i nimic nou, aşa se-ntîmplă-n fiecare vară toridă.

De se mai întâmplă să ai şi necazuri la muncă ( dacă o ai), dacă se mai întîmplă să te şi cerţi în familie, să-ţi vină facturi incredibil de mari şi, în acelaşi timp, s-auzi că X a plecat în vacanţă şi tu nu poţi s-ajungi nici în pădurea învecinată… zilele rele-s garantate!

Plouă, eşti ud la picioare,  încerci s-ajungi acasă cu trei sacoşe-ntr-o mână şi-n cealaltă cu scheletul umbrelei rupte de vânt? Din nou zi proastă!

Pe timp de iarnă să nu mai vorbim, că-i frig de mori, soarele nu se vede cu zilele, Crăciunul vine cu cadouri frumoase la alţii ( la tine nu), magazinele vând cu preţ mai mic dar tu nici aşa nu-ţi permiţi nimic!

Ce ne rămâne?

Care sunt zilele luminate, unde găsim pacea şi mulţumirea atât de uşor de gonit?

Sunt de ajuns câteva grade în plus sau minus ca să ne dăm peste cap buna dispoziţie. Banale discuţii devin furtuni, cotidianele probleme devin motive de depresie.

Cum ne regăsim echilibrul?

Fiecare dintre noi are reţeta proprie: femeile se apucă de făcut ordine prin şifonier – calmează nervii, zic unii – sau de călcat aşa, ca şi cum ar zdrobi sub fier toate relele lumii, bărbaţii se-apucă de ronţăit alune sau seminţe şi dau pe gât vreo două beri.

Mi-aduc aminte vremurile când eram mică, atât de mică încât priveam în sus spre adulţii din jurul meu. Nemulţumită de ce vedeam mă refugiam în basme şi legende. Îmi puneam pe-o farfurioară niţică miere de albine, şerbet sau dulceaţă şi dispăream în lumea plină de eroi şi fapte bune.

Ce-ar fi să ne-apucăm din nou de Ispirescu? De Creangă, Jules Verne şi Fraţii Grimm?

Cine spune că zilele rele trebuie să se termine tot aşa? Că negurile care ne-nconjoară nu pot fi îndepărtate?

E destul să ne dăm seama că trece viaţa peste noi degeaba uneori, că ne-o petrecem sub umbrela ruptă şi că, în fond, suntem doar nişte copii crescuţi mai repede decât am fi dorit!

Totul poate fi mult mai simplu, ca o linguriţă cu dulceaţă atunci când ţi-e amar!


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Lupu nicoleta says:

    Pe mine ,ca sa ma linistesc si sa imi fac ordine in ganduri ,ma apuc de curatenie in casa si functioneaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − two =