Căldura și bolile cardiovasculare

Banner Film Experience

Vara, din cauza căldurii excesive și a umidității din aer apare un fenomen de stres în interiorul organismului uman care nu este altceva decât un proces fiziologic de adaptare.

Din motivele enumerate mai sus unele boli cardiovasculare pot evolua într-o directie îngrijorătoare.

Ne referim aici la boli precum: hipertensiunea arterială, boala cardiac-ischemică, accidentul vascular cerebral, infarct de miocard, tulburările de ritm cardiac, varicele și tromboflebita, hipotensiunea arterială.

Este necesar ca pacienții care au aceste boli să fie bine informați pentru a nu fi afectați de factorii de mediu nefavorabili din timpul verii.

Ideal ar fi ca pe langă tratamentul alopat pe care pacienții cardiovasculari îl primesc de la medic aceștia să ia și suplimente alimentare naturale.

Canicula poate agrava majoritatea bolilor cardiovasculare, iar pacienții care se știu cu acest tip de suferințe pot beneficia de o prevenție foarte bună folosind diverse scheme de tratament fitoterapeutic”, ne spune Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice.

“Nu trebuie să ne multumim doar cu tratamentul medicamentos de multe ori insuficient și cu efecte adverse profunde. Cel mai util este combinarea medicației cu remedii naturale.

Recomand tratamentul cu suplimente Hofigal, care conțin plante cu efect venotrofic și antiinflamator la nivelul peretelui vascular. Se pot folosi: gemoderivate din muguri de castan, mlădițe de afin, muguri de plop, ulei de catină, spirulină, ulei de pește, extracte de salvie, extracte de sâmburi de strugure, etc.”

Pacienții trebuie să evite deshidratarea pe timp de caniculă, deoarece sângele devine mai vâscos, încetinindu-și mișcarea și este favorizată apariția cheagurilor de sânge.

Articol scris de Caranfil Adriana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Goleanu Anisoara says:

    Pacientii cu probleme cardiovasculare sunt termosensibili. La frigul iernii, la caldura verii,la vreme de ploaie, au probleme serioase de sanatate. Ei trebuie sa ramana in casa mai ales in zilele toride ale verii.Vedem mereu persoane cazute ca popicele pe strada si salvarile tiuind,alegand catre ei. Uneori,e prea tarziu,din pacate.Cei ce se stiu cu astfel de probleme, trebuie sa inteleaga sa ramana acasa,la umbra, sa-si ia medicatia prescrisa de medic, sa consume lichide racoritoare.

  2. Aghinitei Maria says:

    Cardiacii trebuie sa se protejeze in zilele calduroase, pe langa tratamentul alopat, ei trebuie sa evite iesirea in orele de varf a zilelor caniculare. Se recomanda tratamentul cu suplimente Hofigal, care conțin plante cu efect venotrofic și antiinflamator la nivelul peretelui vascular. Se pot folosi: gemoderivate din muguri de castan, mlădițe de afin, muguri de plop, ulei de catină, spirulină, ulei de pește, extracte de salvie, extracte de sâmburi de strugure.
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 16 =