SĂNĂTATE

Cancerul de ficat, boală gravă cu incidență crescută în România. Prof.univ.dr. Ștefan Sorin Aramă îți spune cum să te asiguri că ai un ficat sănătos

Comments (1)
  1. nicolae says:

    Din tot articolul singurele afirmații care trebuie luate în considerare drept cauze reale ale afectării hepatice, sunt următoarele, citez: Poluarea supune organismul nostru la o agresiune continuă, inclusiv prin substanțele chimice toxice care se regăsesc în apă și alimente. Toate substanțele înghițite ajung în intestinul subțire, de unde o parte se absorb în sânge și ajung la ficat, care are îndatorirea dificilă de a le descompune astfel ca acestea să nu mai fie toxice pentru organism. Substanțele chimice inactivate sunt apoi eliminate fie prin bilă în intestin, fie înapoi în sânge și apoi prin urină.

    Fumatul este profund dăunător și este dovedit ca factor cauzator major în cancerele de plămân și de tub digestiv. Acestea din urmă pot da metastaze în ficat. Medicamentele și diversele substanțe narcotice sunt de asemenea metabolizate în cea mai mare parte în ficat, de aceea pe primele trebuie să le luăm de preferat la sfatul medicului, în dozele și pe durata prescrise, iar pe cele din urmă… niciodată.

    Există cazuri, binecunoscute de medici, în care o doză mare de medicament sau de drog produce necroza brutală a ficatului, urmată de o disfuncție gravă și acută a organului, care duce la moarte în interval de câteva zile. Încheiat citatul.

    Adaug și consumul EXCESIV de alcool, chiar dacă este produs natural. De cel din comerț, nici nu se pune problema, la cât de toxic este!

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …