Cancerul nu este o fatalitate genetică. Ține-l la distanță prin alimentație. Mencinicopschi ne explică

Banner Film Experience

fruits_vegetables

Doar 3%-5% dintre cazurile de cancer sunt determinate de factori genetici – antecedente de cancer în familie. În restul cazurilor, cel mai important factor de risc în dezvoltarea acestei boli este alimentația.

Prin urmare, mingea e în terenul tău!

Pentru a ține la distanta cancerul, dar si afecțiunile cardiovasculare și obezitatea, dă legumelor, fructelor, cerealelor integrale, peștelui locul pe care îl merita in dieta ta.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi enumeră factorii alimentari care scad riscul de cancer: suplimente alimentare naturale, 2-3 litri de apă plată pe zi, alimente cu seleniu: fructe, legume, ouă, cereale integrale, alimente cu zinc: fructe de mare, ceai verde, ulei de măsline (o lingură pe zi), vin roșu (nu mai mult de un pahar pe zi).aqui-ahora

“Prevenirea cancerului înseamnă, în primul rând o imunitate de fier. Multe alimente au proprietăți imunostimulatoare și imunomodulatoare: iaurturile îmbogățite cu bacterii probiotice, usturoiul, ceapa, soia, unele plante (echinaceea). Din păcate, imunitatea nu este tocmai punctul forte al omului modern. De vină este tot dieta. Produsele înalt procesate, mezelurile, brânzeturile topite, margarinele, produsele fast-food, E-urile sunt dușmanii imunității”, ne atrage atenția prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

De asemenea, exista unele alimente care blochează funcțiile de detoxifiere ale organismului, ceea ce generează radicali liberi și, implicit, imunitate scazută. Prof dr. Gheorghe Mencinicopschi ne dă un exemplu:

“Grapefruitul este utilizat ca detoxifiant în numeroase diete pentru slăbit. Totuși, s-a dovedit ca el blochează mecanismele naturale de detoxifiere. Vinovată este o substanță din acest fruct – naringina. De aceea evitați consumul excesiv de grapefruit”, mai spune dr. Mencinicopschi.

Citește aici un articol oferit de AQUI AHORA și Revista Felicia, din care vei înțelege că nu există nici o fatalitate în patologia oncologică.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Da, trebuie sa avem grija ca mancam, cat mancam, cum mancam. Alimentatia este foate importanta dar , in acelasi timp, trebuie sa avem grija si de starea noastra psihica. Miscarea este foarte buna, lucrurile marunte, de zi cu zi, care ne bucura. Degeaba ne alimentam cum trebuie daca stresul isi face loc in viata noastra.

 2. ghelbere elena says:

  Si totusi. Am avut o colega de serviciu care a murit de cancer la san, sora ei si mama ei au murit de aceeasi boala. In acest caz este sau nu este genetic?

 3. Goleanu Anisoara says:

  Cancerul isi face loc acolo unde din alimentatie lipsesc legumele si fructele crude. Nu e greu sa le folosim in alimentatie fiindca se gasesc in orice magazin alimentar,au preturi acceptabile si sunt foarte gustoase si racoritoare. Ne mentinem sanatatea fara efort si chiar e o placere sa consumi fructe si legume!

 4. suzana suzy says:

  Mie mi se par niste sfaturi foarte bune, in mod sigur stilul de viata, alimentatia si obiceiurile zilnice se constituie ca si cauze ale marii majoritati dintre afectiunile ce ne corodeaza sanatatea .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + two =