DIN TAINELE UNUI INIȚIAT ROMÂN

Banner Film Experience

Detalii despre cartea Valeriu Popa – Din tainele unui iniţiat român.

Pentru lectura cartii, click aici

Pentru achizionarea cartii, click aici

valeriu-popa-din-tainele-unui-initiat-roman_mare

Valeriu Popa Din tainele unui iniţiat roman

CĂTRE CITITOR: CARTEA ASTA N-A AJUNS DIN ÎNTÂMPLARE LA TINE!

Am aşteptat aproape zece ani până să mă hotărăsc să încredinţez paginilor unei cărţi miracolul întâlnirii mele cu Valeriu Popa.
Impactul a fost uluitor, iar traiectoria mea s-a modificat cu scrâşnet de frâne. Ştiam din paginile ziarelor, nu prea darnice cu amănuntele în anii aceia cenuşii, că Valeriu Popa vindeca oameni. Mai târziu aveam să aflu că nu „vindeca”, ci doar îi îndruma spre vindecare aşa cum îi plăcea să spună. Tocmai acesta este miezul fierbinte al misiunii cu care a fost investit atunci când a venit la viaţă. Cu trezirea conştiinţei în oameni, trezire care uneori are loc în urma unui proces chinuitor. Acest proces poate include de la disconfortul imediat, resimţit sub forma unei banale iritări, până la patologia cea mai serioasă care se dovedeşte a fi fatală. Valeriu Popa mi-a confirmat pentru prima dată, cea mai veche bănuiala a mea şi anume faptul că boala, urâtul, lipsa de armonie este forma concretă pe care o îmbracă îndepărtarea de la sinele adevărat, de la conştienţa dumnezeirii noastre. Această îndepărtare permite instaurarea bolii.
Dacă admiţi să priveşti boala ca pe expresia fizică a unei deviaţii spirituale, tot universul omenesc se înfăţişează într-o claritate de cristal. Dar ce e boala? Cât de departe îşi are ea rădăcinile în istoria personală a unui individ? Oare boala e atât de gravă pe cât de grav a fost păcatul? Oare sancţiunea ca plată a păcatului vine imediat sau îşi are propriile ei legi? (….)
Am convingerea că boala s-a revărsat în lume ca expresie a răului, pe care-l producem cu voie sau fără de voie. A cunoaşte cum să identificăm şi mai apoi să îndepărtăm cauzele care au determinat boala, înseamnă să fi descoperit calea de a fi în întregime după chipul şi asemănarea Lui, cu alte cuvinte să avem şansa de a dispune de accesul liber şi necondiţionat de accesul la propria noastră divinitate.
Ştiu că în măsura în care suntem trup fizic suntem şi spirit divin, şi că aparţinem în egală măsură ambelor câmpuri. În noi se întâlneşte ce e sus cu ce e jos, ceea ce zboară cu ceea ce se târăşte. Prin urmare adevărul se află înlăuntrul nostru, şi tot acolo găsim şi calea de urmat după ce am devenit gazda bolilor noastre. Acestea erau percepţiile mele înainte de a-l fi întâlnit în planul fizic pe Valeriu Popa.
Era demult celebru datorită „vindecărilor” sale. Oamenii îl asediau peste tot şi îl rugau să-i diagnosticheze. Cei pentru care medicina alopată nu mai oferea nici o cale de urmat, veneau la el cu o ultimă speranţă. La orice oră, din zi şi din noapte, în orice anotimp.
Le răspundea tuturor cu aceeaşi implicare. Nu vorbea mult. Dar expresia fermă şi caldă a ochilor lui te învăluia fără să i te poţi împotrivi.
Când m-am adresat lui cu rugămintea de a realiza un film documentar având la baza experienţa lui îndrumător în ale vindecării, m-a privit circumspect şi m-a întrebat ce cred despre reâncarnare. I-am spus, susţinându-i privirea că nu cunosc foarte multe, dar că este o teorie care nu m-a cucerit. „De ce”, m-a întrebat, iar eu i-am răspuns că nu reuşesc să găsesc un acord între această idee şi creştinism căruia îi eram definitiv „arondată”. Aşa simţeam atunci şi mai simţeam că nu pot spune altceva decât adevărul. În acelaşi timp îmi tremura inima de teama de a nu fi refuzată politicos dar ferm, ceea ce ar fi compromis dorinţa mea de a prezenta lumii un bioenergetician şi iniţiat român, a cărui pricepere făcuse vâlvă în ţară şi mult departe peste graniţele ei.
Răspunsul dat l-a făcut atent. Mi-a strâns mâna în intenţia vizibilă de a căpăta un corp de informaţii despre mine, care aveau să-i arate cine sunt şi ce se va întâmpla cu învăţăturile lui dacă aveau să încapă pe mâna mea. După care mi-a spus: „Uite ce e Adriana! Du-te acasă şi citeşte cartea lui Scarlat Demetrescu „Din tainele vieţii şi ale Universului”, şi apoi ia-ţi timp şi gândeşte-te la asta cât de mult e nevoie! Când ideea asta va prinde în tine să te întorci! Atunci vom sta de vorbă!”.
Am simţit cum febra îmi inundă fiinţa în doar câteva secunde. Am plecat şi timp de două zile, în aceeaşi stare de febră în care plecasem, am citit într-una. Fiecare idee care pleca din această carte către inima şi mintea mea producea o alchimie răvăşitoare. Simţeam cum toate liniile de forţă care mă străbătuseră până atunci se aranjau şi rearanjau într-una, dând naştere într-un timp record, unei alte construcţii. Fiecare ideea nouă înflorea în mii de alte gânduri şi fiecare gând rezona în mine precum paşii dintr-o catedrală. Când m-am întors după două zile şi i-am spus că sunt pregătită, domnul Valeriu Popa a râs. Într-un fel anume. „Ştiam! – a spus el. Ştiam că te vei întoarce atât de repede! Şi mai ştiam că acum eşti pregătită!”.

aqui-ahora
Acela a fost momentul când am luat adevăratul contact cu un maestru. Valeriu Popa a fost un iniţiat. Învăţătura lui şi experienţa în arealul patologic au acum şansa să ajungă în inima celor interesaţi. Se poate vorbi imens despre acest spirit unic care e Valeriu Popa. Dar fiecare trebuie să străbată calea singur. Drumul spre adevăr nu e nici simplu, nici confortabil. Tocmai de aceea trebuie făcut dacă vrei să rişti să trăieşti cu adevărat, dacă vrei să părăseşti mediocritatea unor convingeri călduţe care înăbuşă mugurii adevărurilor divine.
Explozia tehnologică ne-a schimbat vieţile. Procese care altădată necesitau o anumită cantitate de timp pentru a-şi produce efectele astăzi se desfăşoară cu o rapiditate incredibilă, uneori chiar în faţa ochilor noştri. (…)
Modul în care gândeşte fiecare dintre noi, a devenit în parte datorită cuceririlor tehnologice, în parte datorită nivelului actual de evoluţie al omenirii, impulsul care poate modifica alte destine sau locuri.
O temă de meditaţie extraordinar de semnificativă în acest context ar putea-o constitui dezvoltarea fulgerătoare a unor boli fatale. Dacă în urmă cu câţiva ani patologia se dezvolta lent şi progresiv, astăzi cunoaştem evoluţii fulminante, care pun ştiinţa medicală în impas.
Care este explicaţia pentru care lucrurile făcute la nivel individual, tind, să afecteze grupuri din ce în ce mai mari de oameni?
În primul rând pentru faptul că la nivel global, oamenii sunt o singură fiinţă. Indiferent de felul de manifestare sau de situare pe scara socială, de gradul de înţelegere a unor fenomene sau lucruri, de rasă sau de devoţiunea cu care merge la biserică, la nivel profund, omenirea întreagă este de fapt un singur om. Fiecare om de pe această planetă este exact ceea ce ai fi devenit tu dacă ai fi venit pe lume în condiţiile respective. Orice om este expresia dezvoltării unei anume potenţialităţi pe care a ales-o în această viaţă. Prin urmare mănunchiul tuturor acestor manifestări, extrem de diverse ale fiinţei umane şi a ceea ce a ales să facă ea din aceste posibilităţi conturează împreună un tablou planetar, în care, ca într-o ţesătură, se găsesc toate firele acestei urzeli încă de la începutul timpurilor.
Acest tablou, care înfăţişează panoramic tot setul de posibilităţi al fiinţei umane care a fost manifestat vreodată, este karma noastră colectivă. În ea îşi are sorgintea întreaga cauzalitate, fiind punctul alfa al devenirii umane. Tot ceea ce a fost gândit, intenţionat sau făcut de la începuturile timpului şi până acum a creat efecte corespunzătoare. Tabloul vibrând al acestei omeniri în continuă transformare este de fapt suma tuturor energiilor individuale, a tuturor vibraţiilor ce s-au înălţat vreodată spre cer.
Ce aduce căutarea răspunsului la marile întrebări ale vieţii? Aduce linişte în viaţa fiinţei. Iar liniştea este muzica astrelor. O nouă concepţie despre lume aduce în viaţa noastră forţă, bucurie, neînfricare. Dacă toate acestea nu vă interesează câtuşi de puţin, aruncaţi din mână această carte!
Cei care o vor citi vor simţi o mare nelinişte. Dar neliniştea este un sentiment profilactic. Ea reprezintă debutul igienei pentru suflet. Ea arată că sufletul e în derivă şi este în căutarea unui drum.
Cartea aceasta poate fi socotită de unii un îndreptar. Alţii pot găsi în ea fermenţii unor adevăruri spectaculoase, vechi de când lumea şi pe care ştiinţa le confirmă rând pe rând.
Cei cu inteligenţa sufletului întreagă, nemutilată, vor adera la adevărurile care strălucesc în ea, în mod aproape necondiţionat.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

10 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Felicitari doamna Adriana Caranfil pentru curajul de a scrie cu, si despre un om ce vede lucrurile diferit de marea masa. Sunt sigura ca intalnirea cu domnul Valeriu Popa a avut un impact emoțional puternic. Eu doar am lecturat dialogul dumneavoastra si fiecare raspuns al domnului a intarit sau a schimbat conceptiile mele. Sunt putin oameni care ne pot influenta si nu doar manipula.

 2. Bogzoiu Daniela says:

  Felicitari doamna Adriana Caranfil pentru curajul de a scrie cu, si despre un om ce vede lucrurile diferit de marea masa. Sunt sigura ca intalnirea cu domnul Valeriu Varga a avut un impact emoțional puternic. Eu doar am lecturat dialogul dumneavoastra si fiecare raspuns al domnului a intarit sau a schimbat conceptiile mele. Sunt putin oameni care ne pot influenta si nu doar manipula.

 3. (puiu) barbalata mirela says:

  Interesant. Nu am stiut de existenta acestei carti. Da, odata ce inaintam in varsta devenim mai intelepti ( sau ar trebui), dar nu este bine sa renuntam la “copilarie” Asta ne face sa fim mai buni, mai veseli, mai creativi, sa avem speranta. Parerea mea.

 4. maria says:

  Doresc sa stiu mai multe despre medicina naturista si daca as putea sa fac un curs si unde?
  Multumesc anticipat

 5. Goleanu Anisoara says:

  E clar, ne vindecam singuri daca vrem cu adevarat.Puterea “eului” este nemasurabila. Trebuie sa stim cine suntem,ce stim sa facem, ce vrem sa facem.Sa avem curajul de a infrunta destinul !

 6. Lamiita Durac says:

  Interesanta si frumoasa experienta autoarei .

 7. craciun maricica says:

  Doar citind aceste fragmente te simti invaluit intr o liniste interioara,te simti invaluit de speranta ce pare ca te a parasit in urma incercarilor nereusite de a trai in pace cu tine insuti,de a gasi drumul care sa ti reprezinte EU- L personal,bucuria unui rasarit de soare,a unui bun inceput,sau linistea si tristetea dulce a unui apus temporar necesar pentru a te incarca cu o noua bucurie a altui inceput.Abia astept sa ma delectez cu intreaga lectura a acestei carti ce mi v a confirma adevaruri de mult stiute.Eu sunt un om credincios in Puterea Divina,dar credinta mea e strict intre mine si D zeu,consider ca nu am nevoie de intermadiari intre mine si EL,deci nu merg la biserica,nu stiu daca e bine sau rau,dar asa simt eu.Am convingeri stricte,in care cred cu ardoare dar recunosc ca mai am multe de invatat,Odata cu maturitatea am capatat intelepciunea varstei dar nu am scapat nici de naivitatea copilariei,inca mai tind sa cred ca toti oamenii sunt buni,sau macar nu ar face rau,dar amar e gustul dezamagirii.Sunt sigura ca oricine ar citi aceasta carte se v a descoperi pe sine ,v a afla lucruri pe care nu le a constientizat niciodata desi ii pareau stiute de o viata.Lectura placuta celor ce se vor incumenta sa patrunda esenta cuvintelor frumos mestesugite.

  • adriana.caranfil says:

   Maricica, imi place ce spui si anume ca ai capatat intelepciunea varstei, dar nu ai scapat nici de naivitatea copilariei. Cred sincer ca asta e arta echilibrului!
   Adevarurile mari sunt deja in noi si raspunsurile le stim deja. Din cand in cand mai trebuie sa vina cate un initat sa ne reaminteasca ceea ce stiam, dar am uitat.
   Este aproape o datorie sa punem in circuitul valorilor noastre spirituale proprii nostri initiati, si am avut destui, slava Domnului. Valeriu Popa a fost unul dintre ei.
   Sper ca lectura acestei carti va fi raspuns unora dintre intrebarile tale, asa cu sper sa fie o sursa de raspunsuri pentru oricine o citeste.
   Cu drag,
   Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =