Cartea dragostei – The book of love – 2004

Banner Film Experience

book-of-love-2004-04-gSimon Baker, australianul care a jucat in serialul de succes ”The Mentalist” este protagonistul filmului ”The book of love”. Principala virtute a lui Simon nu este aceea ca îi are ca nași pentru doi dintre copii sai pe Nicole Kidman si Naomy Watts, deși dacă am vrea să glumim, acest lucru ar fi fost, în sine, suficient. Principala lui virtute constă în farmecul personal și în jocul delicat și nuanțat de care e capabil, așa cum dovedește și în ”Cartea dragostei”.

Din nou un film despre iubire și incredibila sa fragilitate. David și foarte tânăra lui soție se bucură de un mariaj perfect. Sunt uimitor de îndrăgostiți unul de celălalt, iar senzualitatea acestui cuplu este delicioasă. Paradisul lor conjugal este greu pus la încercare de un eveniment ce n-ar fi trebuit să interacționeze în nici un fel cu raiul lor personal. În viața lor intră Chet, un puști bine făcut de 15 ani, care practică sportul de performanță și are ambiții bine conturate pentru vârsta sa fragedă. Cei doi sunt fermecați de prospețimea tânărului și-l invită în lumea lor, efectuând, la nivel simbolic, un gest de adopție. Nimeni n-ar fi bănuit ca acest gest înduioșător avea să ducă la tragedie și la spargerea unui ideal.

Plictiseala, superficialitatea, auto-consumul. Să fie astea breșele prin care se strecoară încet-încet moartea unei iubiri? Este greu să reziști într-o relație consolidată, mulțumit cu fericirea domestică astfel dobândită sau ar trebui să poți alege, fără consecințe, beneficiul unui derapaj?
Greu de spus, necuviincios de judecat.

Personajele își găsesc în cele din urmă pacea, viața merge înainte cu forța pe care numai ea o are.
Filmul a fost nominalizat la festivalul de film din Sundance.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

11 Responses

 1. neculae says:

  nu am vazut acest film si tin neaparat sa-l vad pentru a comenta

 2. neculae says:

  imi place foarte mult sa vizionez acest film pe care l-am rata sa-l vizionez.va rog foarte mult sa vizionez acest film ca din auzite este un film excelent

 3. Goleanu Anisoara says:

  In dragoste se poate intampla orice…daca totusi dragostea este adevarata, invinge.Derapajele pot fi uneori brese in cuplu care nu duc la despartire,ci chiar il consolideaza. N-am vazut filmul dar pare interesant si-l voi viziona.

 4. Aghinitei Maria says:

  Cartea Dragostei, pare a fi un film pe care nu trebuie sa-l ratez, desi nu are un sfarsit prea fericit. Actiunea este incitanta si actori de marca ! 🙂

 5. Agache Lucica says:

  Protagonistul filmului The book of love-Cartea dragostei ,este australianul Simon Baker.Este un film despre iubire si incredibila sa fragilitate.Filmul a fost nominalizat la festivalul de film din Sundance.

 6. Rodica Granpier says:

  Trebuie sa il vad <3 ,multumesc pentru articol 🙂

 7. Goleanu Anisoara says:

  Un film care merita vazut! Un film despre viata si dragoste!

 8. suzana suzy says:

  CARTEA DRAGOSTEI propune o analizã a alegerilor pe care le facem în viata de zi cu zi si a consecintelor acestora.

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  un film foarte frumos

 10. Aghinitei Maria says:

  Este greu sa vezi ca dragostea se destrama chiar si acolo unde nu ai crede. Parca azi toata lumea se desparte. 🙁 Un film pe care as vrea sa-l vad !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =