Căţel schingiuit de-un român nemernic

Banner Film Experience

roman-italia-catelDoar într-o singură zi cinci cazuri de infracţiuni săvârşite de români: unul şi-a stropit nevasta cu gaz şi i-a dat foc, altul a strivit capul unei bătrâne care-l acuzase că a furat, altul a furat, altul a violat şi altul a intrat în locuinţa unui bătrân prin vicleşug, l-a tâlhărit şi bătrânul, în urma emoţiilor şi fricii puternice, a murit, legat, de nici să ţipe nu putea.

Nu se mai poate!

Parcă spui că s-a descărcat căruţa cu nenorociţi în Italia! Trenurile de navetişti put a băutură, auzi cum se-njură între ei în gura mare sau scuipă seminţe ca-n ograda proprie. Din maşinile unora se aud manele, la maxim bineînţeles, să afle tot italianul cât sunt ei de supăraţi pe viaţă. Prin faţa unor magazine româneşti stau alţii ciorchin, cu sticle de bere-n mână şi feţe aprinse, dezbat meciuri de fotbal, ajung să-şi tragă pumni şi palme, intervine poliţia şi se crucesc oamenii din cartier.

Încearcă apoi tu, om curat la suflet şi muncitor, să-ţi cauţi un loc de muncă şi să spui că eşti român, să vezi ce priviri oblice primeşti!

În Firenze şi-au pus nevestele de rromi fustele cele mari la uscat în faţa Batisterului, operă de valoare artistică inestimabilă, situată în centrul turistic al oraşului.

Români care bat, ucid, fură, tâlhăresc, scuipă şi înjură, se-mbată şi se poartă execrabil, care ne fac de râs şi ne fac să ne ruşinăm, să plecăm capul, nevinovaţi fiind.

Acum s-a mai întâmplat una: un român, cu antecedente violente, beat, chinuia un căţel în văzul tuturor.  A încercat să-l înece în apa unui râu, apoi l-a scos şi l-a bătut, lumea deja începea să intervină în apărarea animalului.

Ce-a făcut vajnicul nostru român?

A luat căţelul în braţe, s-a prefăcut că s-a liniştit, apoi, fulgerător, a muşcat şi tăiat efectiv cu dinţii urechea căţelului. Poliţia, ajunsă la locul întâmplării, a avut de furcă cu el, nu a fost uşor de domolit, căţelul a primit imediat îngrijiri, sângera şi tremura de frig şi de frică: căzuse în mâinile unui român.

Ce să vă mai spun?

Că noi, cei care muncim onest şi ne-am adaptat în ţări străine tare am fi bucuroşi ca toţi nemernicii ăştia să fie trimişi în România, acolo să ispăşească pedepsele, la mai greu!

Să se cureţe odată lepădăturile din cauza cărora e foarte greu să mai spui că ești mândru de România ta.

Articol scris de Liliana Angheluţă / Sursa foto: gazetaromaneasca.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =