Face parte din viaţa noastră de zi cu zi!
Folosim frigiderul pentru a păstra mai mult timp alimentele în stare bună şi credem că frigul le menţine şi conservă oarecum pe toate.
Dar nu e aşa, iată câteva produse care NU trebuie să ajungă în frigider:
- roşiile – la frig îşi pierd gustul, devin zaharoase şi cele un pic crude îşi opresc procesul de maturare. Se păstrează într-o pungă de hârtie, la temperatura casei, în loc întunecos;
- fructele cu sâmburi – dacă sunt coapte, se vor consuma imediat, dar dacă vrem să le păstrăm câteva zile în frigider le vom aşeza departe de orice alt aliment;
- usturoiul – dacă e păstrat în frigider mai mult timp îşi pierde gustul şi calităţile, trebuie conservat în pungă de hârtie, într-un loc fără sursă de lumină;
- cafeaua – frigul deteriorează aroma şi gustul, uleiurile sale naturale se menţin la temperatura camerei;
- plante aromatice – busuioc, pătrunjel etc – nu se păstrează în frigider, umiditatea le deteriorează, se pot păstra într-un vas cu apă aşezat în bucătărie;
- mierea de albine – se cristalizează la frig, se păstrează la temperatura camerei, la loc întunecos;
- ouăle – v-aţi întrebat vreodată de ce se vând în magazine direct de pe raft? Nu se păstrează în frigider, frigul le alterează gustul şi chiar prospeţimea, la loc întunecos şi temperatura camerei se menţin bine chiar şi două săptămâni;
- ciocolata – păstrată în frigider formează o patină albă şi se alterează gustul, ideal e să fie menţinută la loc întunecos, la temperatura camerei;
- pâinea – frigul o face să-şi piardă prospeţimea, se poate însă congela pentru a o consuma în altă zi, scoasă din timp de la congelator;
- cartofii devin făinoşi la frigider, îşi modifică gustul, amidonul se transformă în zahăr. Se păstrează bine la temperatura camerei, în pungă de hârtie şi la loc întunecos.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 644, Vizualizări azi 1