Ce să mănânci pentru a evita cele mai devastatoare boli ale momentului

Banner Film Experience

Ce pui pe farfurie are un rol major în păstrarea sănătății. Dacă mănânci ceea ce este corect pentru tine ai șanse foarte mari să păstrezi un bun nivel de sănătate.

Cancer

Creează pentru tine și copilul tău obiceiuri alimentare sănătoase deoarece acestea pot influența sau suprima dezvoltarea tumorilor.

Foarte multe sunt alimentele care reduc riscul de cancer și enumerăm aici cerealele integrale al căror consum e foarte eficient în combaterea afecțiunilor colonului, toate fructele de pădure, quinoa, roșiile, ceaiul verde, ananasul, dovleacul, etc.

Tensiune ridicată

Vasele de sânge se pot deteriora din cauza unui tensiuni mari, așa că mai întâi de toate fii atent la sodiul prezent ceea ce mănânci. Cele mai mari cantități de sodiu se găsesc în produsele gata preparate pe care le găsești la raft, de aceea primul gest de sănătate ar fi să renunți definitiv la ele, chiar dacă asta presupune să petreci mai mult timp la bucătărie, preparându-ți hrana.

Știu, mâncarea fără sare n-are nici un gust, dar poți suplini acest fapt într-un mod sănătos folosind ierburi aromate și condimente din belșug pentru a-ți asezona farfuria. Nu uita de usturoi, despre care poți citi totul aici, un antiinflamator de excepție!

Colesterol crescut

Vestea proastă este că boala de inimă este considerată ucigașul mondial numărul unu. Vestea bună este aceea că nivelurile colesterolului pot fi controlate într-o mare măsură prin ceea ce mănânci. Stai departe de grăsimile saturate care ți se lipesc de vasele de sânge și alege pentru hrana ta alte surse de proteină: pasăre de curte, carne de curcan, tofu din soia, fasole, mazăre, cartofi copți, broccoli.

Diabet

Cum România este în topul 3 al țărilor afectate de diabet, boală care ucide la fiecare 7 secunde o persoană la nivel mondial, este importantă educarea pacienților din punct de vedere nutrițional.

Ce trebuie să faci dacă ești diabetic?

Alege să pui în farfurie cât mai multe legume cu fibre – spanac, gulii, sparanghel, broccoli, salată verde, ceapă verde – întrucât fibrele lor încetinește eliberarea de zaharuri în sânge și te simți sătul mai mult timp, ceea ce te ajut să să uiți de micile gustări dulci prin care dădeai iama până acum.

Osteoporoza

Este o afecțiune care afectează ambele sexe. Dacă vrei o arhitectură osoasă de drum lung, caută sursele naturale de calciu, element care se regăsește în mai toate fructele și legumele și vitamina D, pe care o iei direct din natură făcând în fiecare zi plimbări de cel puțin 20 de minute și consumând somon, ton, sardine.

Articol scris de Ada Chiriță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. (puiu) barbalata mirela says:

    Sunt foarte bune pentru sanatatea noastra, in general. Nu am cazuri de cancer in famile, din fericire, dar diabet da.

  2. Goleanu Anisoara says:

    Nu ne putem permite sparanghel,e scump, gasesti rar dar , sunt multe alimente sanatoase , pe care le gasesti la tot pasul.Salata verde, spanac , gulii,verdeturi diferite,gasim si sunt gustoase. Cand vine primavara, voi adauga urzicile, leurda si, cam tot ce ne da padurea e foarte bun pentru sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =