Ce sport face copilul tău?

Banner Film Experience

karateNici unul? Cum așa?

Are prea multe lecții și se relaxează adormind cu capul pe calculator sau tabletă?

Este o greșeală să nu-l încurajezi să practice un sport. Dacă vrei să fie sănătos, vesel și optimist, la adăpost de pericolul îngrășatului în exces și bun la învățătură, atunci-l fă-l prieten cu sportul!

Vezi ce activitate îi face plăcere și ajut-l să găsească în programul școlar zile în care să-l practice.

Fie că va opta pentru tenis, înot, karate sau judo, dans ori mers pe bicicletă, copilul tău va culege numai efecte pozitive ca urmare a acestei preocupări, care-l va pune în contact cu alții, îi va oxigena creierul și-i va dezvolta aptitudinile sociale.

Iată câteva sporturi la care te-ai putea gândi:

Înotul – este o activitate iubită de copii, mai ales că solicită absolut toți mușchii corpului și poate fi practicată chiar de când copilul tău e doar un bebeluș.

Dansul întărește musculatura și postura, atât la fete cât și la băieți și ajută la un bun control al coordonării și agilității.

Tenisul – este un  sport elegant, care solicită aproape toată musculatura și are efecte excelente pentru sistemul cardiovascular.

Karate – îi ajută în special pe băieți să dobândească autocontrol și să tempereze agresivitatea, pe lângă faptul că dezvoltă agilitatea, echilibrul și rapiditatea reflexelor.

Voleiul – aduce multe beneficii, printre care o foarte bună coordonare a mișcărilor, mușchi elastici și corp armonios dezvoltat.

Mersul pe bicicletăîmbunătățește forța și rezistența picioarelor, fiind benefic pentru inimă și plămâni.

Judo – este un sport care este recomandat în special copiilor introvertiți, dezvoltă autocontrolul, echilibrul și tonifică musculatura.Aquiahora

Un copil care practică sportul consecvent va fi un matur echilibrat și armonios, cu mult mai puține probleme de sănătate decât media,  lucru evidențiat de cercetările de specialitate.

Articol scris de Tatiana Trepcea


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Aghinitei Maria says:

    Aghinitei Maria Copiii din ziua de astazi stau mult pe calculator si trebuie sa fie indrumati la scoala si acasa sa practice un sport mai ales in aer liber. Acum ei nu se mai joaca impreuna cu alti copii sau colegi, jocurile copilariei noastre, Baiatul meu a practicat scrima. Toti copii trebuie Indrumati spre un sport !

  2. Goleanu Anisoara says:

    Orice copil poate alege un sport care sa ii placa si sa se potriveasca cu aptitudinile sate.Sportul il face pe copil mai saciabil, mai vesel, mai sanatos si cu mai multa putere de munca.

  3. Agache Lucica says:

    Orice copil pe langa activitatea scolara si extra scolara trebuie incurajat sa practice un sport care il atrage.Astfel va deveni un copil sanatos,vesel si optimist.Dintre sporturile pe care copiii si le pot alege,practicandu-le consecvent pentru a deveni un matur echlibrat si armonios si cu mai putine probleme de sanatate,fata de cei care nu obisnuiesc acest lucru,putem enumera cateva-dansul,inotul,karatele,tenisul,voleiul,mersul pe bicicleta.etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 8 =