Cea mai ieftină procedură care-ți menține gura sănătoasă și combate tartrul

Banner Film Experience

clatirea-gurii-cu-uleiAvem grijă de igiena orală, desigur, ne spălăm dinţii cu regularitate, alegem produse bune de la pasta de dinţi la apa de gură, dar ştiaţi că uneori nu ajunge?

Bacteriile Streptococcus mutans nu sunt uşor de distrus. Ele rămân în cavitatea bucală. Rezultatul?

Cariile dentare.

O altă problemă des întâlnită şi greu de eliminat este tartrul, care este de fapt o depunere organo-minerală pe partea inferioară a dinţilor, care intră în profunzimea rădăcinii dinților, până la nivelul gingiilor. De aici mirosul neplăcut și o eventuală gingivită.

Clătirea cu ulei, procedeu simplu și spectaculos de mii de ani

Operaţiunea de detartraj ar trebui să fie efectuată cu regularitate la cabinetele stomatologice, întrucât nici măcar periajul intens al dinţilor nu dă rezultate eficiente.

Clătirea gurii cu ulei, practică Ayurvedică straveche, a revenit în atenţia tuturor, mai ales că procedeul este simplu, ieftin şi cu rezultate spectaculoase.

Uleiul folosit cu cea mai mare eficienţă este cel de măsline, dar pot fi folosite pentru a obține aceleași rezultate și uleiul de cocos sau cel de susan.

Procedeul este următorul: luaţi o gură de ulei – preferabil dimineața, înainte de periaj şi clătiţi-vă bine, prelungit, timp de 10-15 clateste-ti-gura-cu-uleiminute. Tehnica este aceea de a mesteca uleiul, transportându-l dintr-o parte în alta a gurii ca și cum te-ai clăti. În mod evident, având densitatea mult mai mare decât cea a apei, procedura îți cere ceva efort. Trebuie ca uleiul să ajungă în toate punctele cavităţii bucale.

Procedura are efect chiar dacă se efectuează timp de câteva minute. Important este să se efectueze pentru o perioada de timp mai îndelungată, mergând până la câteva săptămâni.

Procedeul are efect şi asupra ciupercii Candida albicans, vinovată de apariţia aftelor, dar şi asupra întregii stări de sănătate.  Medicina tradiţională indiană consideră că metoda ţine la distanţă nenumărate boli.

Cum acţionează?

Uleiul înmoaie toate reziduurile şi, prin clătire prelungită, ele se desprind de pe suprafaţa dinţilor. Toate bacteriile, ciupercile, depunerile sunt eliminate, gingiile reîncep să respire, eliberate de povara tartrului.

Nimic complicat, nu-i aşa?

Articol scris de Laura Tismana

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Nu am stiut pana acum de acest procedeu. O sa il incerc cu siguranta, nu pare dificil, sper sa pot suporta gustul de ulei, asta mi se pare mai dificil.

  2. barbalata mirela says:

    Eu am incercat. Sincer, daca am reusit sa clatesc gura 2 min. Pur si simplu mi a venit sa vomit. Am renuntat la idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 16 =