”Așa cum am mai arătat și în cadrul unor alte interviuri pe care vi le-am acordat, dezechilibrul dintre Omega 3 și 6 poate crea dereglări în corp și induce tot felul de tulburări patologice. Așa apare diabetul zaharat, boala cardiovasculară, cancerul.
Ce trebuie să facem? Să avem grijă ca alimentele pe care le consumăm să fie într-un echilibru de 1:3 în favoarea acizilor grași omega 3! Întrucât alegem să ne hrănim preponderent cu alimente care ne acidifică din greu corpul am creat teren propice pentru toate bolile moderne, dintre care cancerul a ajuns să fie cea mai răspândită – avertizează cercetător Ștefan Manea.
Uleiul de cânepă, in și cătină sunt cele mai bune trei uleiuri de pe pământ!
Spuneam că raportul perfect, ideal, compatibil cu modul în care este creat corpul omenesc între acizii Omega 3 și 6 trebuie să fie de 1:3.
Printre alimentele care conțin această proporție minunată se află unul spectaculos, un remediu de mare calibru.
Mă refer la uleiul de cânepă, care are atâtea proprietăți pentru sănătatea și armonia psiho-fizică, încât aș putea să vorbesc o zi întreagă! Totuși, am să trec în revistă doar câteva dintre proprietățile sale, cu părere de rău pentru cele pe care, spațiul unui singur articol nu mi le permite:
- reduce valorile colesterolului rău,
- are un conținut foarte ridicat de vitamina E, o vitamină a frumuseții, excelentă pentru păr și unghii – peste 150 mg la suta de gram produs,
- are cel mai înalt conținut de grăsimi bune dintre toate uleiurile vegetale,
- îți ține inima în formă,
- previne accidentul vascular cerebral,
- este o sursă semnificativă de clorofilă.
Uleiul de semințe de cânepă presat la rece nu este un remediu de ieri de azi- afirmă cercetător Ștefan Manea – ci era folosit cu cel puțin 3000 de ani înainte de Hristos ca tonic, regenerativ, antiinflamator, anti-parazitar. Studiile recente au venit să confirme ceea ce medicina ayurvedică știa de mult și anume că utilizarea sa aduce îmbunătățiri nete într-o gamă largă de afecțiuni, de la scleroza multiplă până la diverse maladii neuro-spihice, de la ischemia cerebrală până la glaucom, astm bronșic, diabet zaharat, osteoporoză. În această din urmă – boală care crește cu viteză în țările cu grad înalt de dezvoltare economică din cauza hranei extrem de acide – uleiul de cânepă crește absorbția intestinală a calciului și reface sistemul osos.
Chiar bolnavii de cancer și SIDA pot beneficia de proprietățile sale, pe de o parte pentru că acizii grași pe care îi conține reduc progresia diferitelor forme de cancer (excelente rezultate în cancerul de prostată, melanom, etc!), iar pe de altă parte previne efectele secundare ale chimioterapiei și crește calitatea vieții bolnavilor.
Practic, luând acest ulei este ca și cum ne-am auto-administra un vaccin pentru sistemul imunitar și de aceea, pentru a favoriza consumul de ulei de cânepă presat la rece, depozitar al atâtor proprietăți benefice, HOFIGAL produce ulei de cânepă la 1000 mg – cps. moi.
Împreună cu uleiul din semințe de in și uleiul de cătină sunt cele mai bune trei uleiuri de pe pământ! concluzionează fondatorul celei mai mari companii cu capital românesc de pe piața suplimentelor alimentare.
Mod de administrare și precauții
Ne-am adresat dr.în farmacie Anca Daniela Raiciu pentru lămuriri în privința administrării uleiului de cânepă:
Adulţii vor lua câte o capsulă de 1000 mg de 2 – 3 ori pe zi, după mesele principale, timp de 30 zile, în 3 cure pe an; Recomand asocierea cu produse antioxidante vitamina C, E, flavonoizi, coenzima Q10, care toate se află în portofoliul companiei noastre. În sarcină, perioada de alăptare, administrarea concomitent cu anticoagulante – cumarinice, aspirină, antiagregante plachetare – este necesară recomandarea specialistului, punctează interlocutoarea noastră.
Uleiul de cânepă de 1000 mg poate fi comandat și online la prețul de 16.98 Lei accesând butonul de mai jos
Articol scris de Adriana Caranfil