Cercetător Ștefan Manea: Siropul de porumb, o adevărată nenorocire pentru sănătate!

Banner Film Experience

siropul-de-porumb”În ultima vreme am observat un interes foarte mare al oamenilor pentru sănătate și tratarea alternativă a diferitelor afecțiuni. Îi felicităm pe cei care încearcă să prevină sau remedieze problemele de sănătate folosind metode blânde, neinvazive și îi încurajăm să ne adreseze întrebări pe pagina de facebook a Hofigal oficial, încercând în măsura posibilităților și a timpului de care dispunem, să răspundem public la acestea!”

Fraza îi aparține cercetătorului Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții și autor a nenumărate brevete de invenție în domeniul suplimentelor alimentare:  

Siropul de porumb afectează metabolismul și ne face obezi

”De curând cineva care ne-a abordat pe facebook, ne-a mărturisit că având curiozitatea să citească sute de etichete de produse alimentare, a constatat stupefiat că siropul de porumb este omniprezent,  de la ketchupurile și sosurile de diverse tipuri, până la condimente, conserve de fructe, băuturi gazoase de tip cola, cereale, bulion de roșii, condimente, etc.

Cititorul nostru ne întreabă dacă este adevărat că fructoza din siropul de porumb poate afecta metabolismul și ne face obezi.

E adevărat! – afirmă cercetător Ștefan Manea și adaugă:  

Siropul de porumb cu conținut bogat în fructoză a apărut  prin anii 70, în scopul de a mări producția de alimente. Pentru a acoperi nevoile unei populații în continuă creștere cu alimente care să aibă gust bun și să fie sățioase, dar să fie și ieftine în același timp, a intrat pe poarta din față a industriei de profil siropul de porumb bogat în fructoză! Giganții din industria băuturilor carbogazoase au renunțat și ei la a mai folosi zahărul în favoarea siropului de porumb, și așa se face că astăzi îl găsim în aproape orice, de la pâinea noastră cea de toate zilele până la înghețata sau cerealele pe care le dăm copiilor dimineața.

Timpul a dovedit că această nenorocire pentru sănătate care face alimentele mai plăcute pentru papilele noastre gustative și generează o impresie de sațietate pentru moment, a afectat pe termen lung sănătatea a sute de milioane de oameni!

Siropul de porumb, vinovat pentru epidemia de obezitate din prezent!

Ce se întâmplă după ce consumăm produse care  conțin sirop de porumb? 

Fructoza ajunge imediat în fluxul sanguin mărind foarte mult glicemia. Când este consumată în cantități mari din surse nenaturale, are efecte de durată generând toleranță crescută la glucoză, rezistență la insulină, un  nivel ridicat de grăsimi în sânge, hipertensiune, etc. Este o povară imensă pentru ficat, care este obligat să consume așa de multă energie pentru a o transforma în molecule, încât riscă să nu-i mai rămână suficientă pentru celelalte funcții ale sale! – avertizează ing. chimist Șt. Manea.  Unul dintre efectele acestui consum de energie este producția de acid uric asociată cu hipertensiune, gută și pietre la rinichi, dietele bogate în fructoza care derivă din siropul de porumb conducând la obezitate și la alte consecințe nedorite de ordin metabolic, dintre care diabetul este doar una dintre ele! Alături de alte ingrediente nesănătoase de care s-a abuzat, siropul de porumb se face și el vinovat pentru epidemia de obezitate din prezent! – accentuează interlocutorul nostru.

Durerile abdominale și balonarea, stimulate de prezența excesivă a fructozei

Departe de a fi doar ingrediente inerte care n-ar trebui să influențeze procesele fiziologice așa cum s-a crezut inițial și cum au acreditat companiile producătoare de alimente, acești îndulcitori artificiali influențează bacteriile intestinale sănătoase.

Știți ce fac aceste mici vietăți extrem de adaptabile? –  întreabă retoric interlocutorul nostru:

Pentru că le place fructoza procesată se ospătează din belșug, iar din fermentarea rapidă rezultă acizi grași cu lanț scurt și gaze precum metan, hidrogen, dioxid de carbon și sulfură de hidrogen. Acestea se acumulează fiind sursa unui disconfort groaznic cauzat de balonare și dureri abdominale de care suferă foarte multă lume!

Soluția este aceea de a limita consumul de alimente procesate, de a ne procura fructoza din fructe mâncate cu măsură și de a citi etichetele alimentelor ca să fim conștienți de ceea ce introducem în sistemul nostru biologic ”– îndeamnă cercetător ing. chimist Ștefan Manea.

Remediu HOFIGAL antibalonare

Ceaiul de salvie și topinambur este un excelent remediu antibalonare,  stimulând dezvoltarea microorganismelor specifice florei normale și inhibând germenii patogeni de la nivelul intestinului gros.

Mod de preparare: Ceaiul de salvie şi topinambur se prepară din 2 plicuri x 2,0 g la 250 ml apă fierbinte, prin infuzare timp de 10 – 15 minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă sau rece, de 2 – 3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar.

Ceaiul de salvie și topinambur se găsește în farmaciile HOFIGAL din toată țara, în farmaciile partenere, dar cel mai simplu poate fi comandat online dând click pe “comandă acum”.

Pentru sfaturi de sănătate dă like la pagina de facebook a HOFIGAL!

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =