Cerealele cu gluten aduc prejudicii sănătății. Iată ce ai de făcut!

Banner Film Experience

gluten

Într-un articol anterior îți demonstram că glutenul este unul dintre vinovații alimentației moderne.

Ți-am promis că îți voi descrie și urmările:
– Substanțele nutritive și mineralele din alimentele pe care le ingerezi nici măcar nu vor fi absorbite de organism;
– Cu cât mănânci mai multe produse din grâu cu atât vei simți nevoia să consumi mai multe calorii. Asta pentru că este stimulată pofta de carbohidrați;
– Grâul ridică nivelul de zahăr din sânge mai mult decât alți carbohidrați. Este motivul pentru care diabeticii ar trebui să evite total produsele din grâu;
– Prea mult grâu consumat la prea multe mese duce și la inflamarea cronică a intestinului, boală des întâlnită în rândul populațiilor civilizate;
– Crește cantitatea de grăsime viscerală la nivelul abdomenului, grâul fiind un contributor de primă mărime. Aceasta se densifică în intestin și în jurul organelor interne și eliberează continuu molecule inflamatorii în corp;
– Carbohidrații cresc nivelul zahărului din sânge. Procesul se numește glicare. Dacă are loc în zona ochilor, atunci se dezvoltă cataracta. Dacă are loc în cartilajul genunchilor și al șoldurilor, se dezvoltă artrita. Are loc fragilizarea cartilajelor și în cele din urmă, prăbușirea;
– Carbohidrații stimulează formarea de lipoproteine responsabile pentru inflamarea articulațiilor, dureri, plăci aterosclerotice. La rândul lor, acestea declanșează bolile cardiace și accidentele vasculare.

Cu toții avem o grâu-dependență, pentru că făina de grâu prezintă proprietăți similare cu cele ale drogurilor opiacee. Grâul conține exorfine, motiv pentru care ne este atât de greu să renunțăm la pâine, cereale, paste, covrigi. Ai trăit experiența ca după o masă consistență din paste, două ore mai târziu, să fii sleit de foame…?

Iată care sunt principalele cereale cu gluten:
• Grâu
• Secară
• Orz
• Ovăz
• Griș
• Cușcuș
• Tărâțe

Iată care sunt principalele cereale fără gluten:
• orez brun, inclusiv sub formă de făină de orez, fidea de orez, etc
• quinoa
• hrișcă
• mei
• psyllium
• făină de porumb
• amaranth

Ce e de făcut?

Elena Popa, consultantul medical al AQUI AHORA te sfătuiește: începe cu reducerea semnificativă a consumului produselor de panificație, în special a celor care conțin gluten. Vei pierde pentru început 2-3 kilograme. Dacă starea ta de sănătate s-a îmbunătățit,  continuă până la a scoate definitiv această cerealele cu gluten din alimentație. Consumă doar făinurile fără gluten, inclusiv în prăjiturile de casă și beneficiile vor apărea imediat.

Citește cu regularitate materialele postate în secțiunea de viață sănătoasa a AQUI AHORA, pentru a afla cum să substitui complet cerealele cu gluten cu cele fără gluten și cum să le integrezi în dieta întregii familii.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. Barbalata (Puiu) Mirela says:

  Nu am scos definitiv glutenul din alimentatie dar am inceput sa consum si produse fara gluten. Ar fi bine sa ne reorientam cand vine vorba de alimentatie dar nu multi vom reusi. Din diverse motive.

 2. suzana suzy says:

  Probabil ca cel mai important aspect ar fi acela de a nu ne mai minti cu faptul ca suntem consumatori de cereale integrale in conditiile in care pe rafturile supermarketurilor gasim tot felul de minunatii frumos ambalate.Multumim pentru informatii Aqui Ahora !

 3. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  Foarte intereant articolul si subiectul dezvoltat. Personal dufar de diverticulita (tot o boala a colonului), iar mama mea sufera de artroza intr-un stadiu avansat, motiv pentru care a facut deja prima operatie de protezare a genunchiului.Am exclus deja din alimentatie faina alba, painea alba, fainoasele in general si am introdus orezul brun.
  Raman in asteptarea altor articole pe aceasta tema, deoarece sunt extrem de interesata de subiect.

  • adriana.caranfil says:

   Ai facut un prim pas important. Vor fi nenumarate articole care-ti vor fi de folos! Multa sanatate Claudia si pastreaza-ti entuziasmul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =