Chiar şi-n ciuda tuturor!

Banner Film Experience

invidiaEl avea vreo 60 de ani.

Ea la fel.

Rotunjori amândoi, păreau doi pepenaşi care se rostogoleau unul spre altul!

Ea îi călca cămăşile, îi pregătea apa de baie, ştergea praful şi-i prepara salata de roşii cum îi plăcea lui, cu brânză telemea rasă pe deasupra.

Îl iubea şi asta îi umplea ziua.

Uneori uda trandafirii din faţa casei, smulgea buruienile sau făcea dulceaţă de cireşe albe.

El sălta repede din maşină şi fuga, fuguţa dădea ocol să-i deschidă ei portiera atunci când se întoarceau amândoi de pe undeva.

Nu aveau copii dar nu le lipseau. În multe căsnicii apar copii din dragul de a întări sufletele părinţilor.

Ei erau deja puternici prin dragostea lor. Nu aveau nevoie de proptele. În tinereţe ar fi încercat să adopte o fetiţă, apoi au renunţat, viaţa le era deja plină!

Dimineaţa, când pleca la muncă, el se uita repede în stânga şi-n dreapta, verifica să nu fie văzut, apoi îi trimitea ei un sărut din vârful degetelor, sărut pe care ea îl prindea în dreptul ferestrei cu perdele albe.

Când se-ntorcea de la muncă, în zilele frumoase şi calde, el îşi punea o pereche de pantaloni scurţi şi trebăluia în grădina cu roşii, castraveţi şi ardei. Ea îi aducea un coferaş cu limonadă proaspăt făcută.

Ia uite-o, măi, pe aia! Ia uite, mă, la ea, nemernica naibii!

Era o vecină care suduia de mama focului. Tocmai văzuse cum el îi deschisese  poarta şi aşteptase cuminte ca draga lui să intre prima în curte.

Da’ ce-a făcut? De ce spui că-i nemernică?

Păi nu vezi ce noroc are, proasta naibii? Numai proastele şi curvele au aşa noroc! De aia!

Nu, nu-i făcea plăcere să-i vadă fericiţi! Bucuria altora îi făcea rău fizic, o scotea din sărite, i-ar fi scos ochii norocoasei.

Am lăsat-o-n drum, borbotind.

Avusesem un zâmbet pe faţă. Nu-l mai aveam, mă speriase răutatea lumii.

Mă speriase sufletul negru. w-logo-blue1

Parc-ar fi fost plin de zgură lipicioasă, aveam senzaţia că mă murdărea cu vorbăria ei.

Noroc că fericiţii nu aveau timp să se uite-n jur, nu simţeau nici zgura şi nu vedeau norii.

Erau prea ocupaţi să le fie bine unul altuia.

Chiar şi-n ciuda tuturor!

Articol scris de Liliana Angheluță / sursa foto. www.riza.it


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

11 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Vedem atat de rar dragostea adevarata incat, nici nu stim cum s-o incadram, cum s-o numim,cum s-o explicam. Dragostea este intr-un singur fel- adevarata,celelalte feluri,care doar par adevarate, sunt copii jalnice.Sunt doar atractii fizice ,poate nici atat.

 2. ghelbere elena says:

  Asa erau bunicii mei de pe mama numai ca au avut doua fete. Bunica a murit prima iar bunicul cu toate ca nu era bolnav a murit dupa o luna. Dragoste a fost si intre parintii mei dar nu si-o exteriorizau, poate pentru ca au avut mai multi copii toti venind unul dupa altul, dar nu am auzit niciodata o vorba grea din partea lor.

 3. (puiu)barbalata mirela says:

  Asa este. Sunt familii care nu au copii ( nici eu cu sotul meu). Nu conteaza motivele. Tine de viata lor intima. Dar se au pei ei insisi, dragostea lor. Nu le este teama sa isi exprime in public sentimentele, gesturile, dar oamenii din jur ii invidiaza. Dar mai grav ii judeca. Vorbesc din experienta din pacate. Oameni buni, oricat de dureros si de trist ar fi, exista viata si dragoste si in cuplurile fara copii.
  Mi as dori ca eu si sotul meu sa fim la fel ca batraneii din articolul Aqui Ahora 🙂 .

 4. (puiu)barbalata mirela says:

  Asa este. Sunt familii care nu au copii ( nici eu cu sotul meu). Nu conteaza motivele. Tine de viata lor intima. Dar se au pei ei insisi, dragostea lor. Nu le este teama sa isi exprime in public sentimentele, gesturile, dar oamenii din jur ii invidiaza. Dar mai grav ii judeca. Vorbesc din experienta din pacate. Oameni buni, oticat de dureros si de trist ar fi

 5. Mariana Oprea says:

  Cineva spunea că cu cât iubești mai mult, cu atât esti mai aproape de Dumnezeu.

 6. Goleanu Anisoara says:

  In fata dragostei adevarate,ura nu-si are sensul!

 7. Agache Lucica says:

  O descriere rupta parca din realitate.Exista inca asemenea oameni care nu fac altceva decat sa urmareasca si sa barfeasca pe semenii lor in sens negativ,urandu-i pentru ceia ce realizeaza prin munca cinstita sustinuta,prin dragoste si iubire pentru persoana de langa ei si pentru toti cei din jurul lor.Cei ce nu stiu sa pretuiasca si sa iubeasca pe semenii lor,nu se iubesc nici pe ei.

 8. Rodica Granpier says:

  Cand intalnim ceva cu adevarat frumos in creatie, sa-l vedem ca pe un rod al prezentei lui Dumnezeu. Daca vom privi asa, va fi cu neputinta sa ne mai cuprinda invidia atunci cand intalnim lucruri si persoane minunate.

 9. Foarte frumoasa povestea… si cat de adevarata din pacate…
  “sa moara si capra vecinului” este mentalitatea multora…

 10. Goleanu Anisoara says:

  Cui nu-i place dragostea, sa n-aiba parte de ea!

 11. Aghinitei Maria says:

  Sunt multi invidiosi pe fericirea altora!Acesti,a din pacate, in loc sa se bucure de viata se invenineaza cand vad ca altii trasiesc fericiti!
  Ce pot sa le spun unor astfel de carcotasi? Sa aiba grija sa nu-si muste limba, ca mor otraviti de propiul venin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 12 =