Ştiţi că e numai bună pentru femeile în menopauză?
Dar ştiţi că e minunată şi pentru cei care vor să-şi întărească metabolismul?
Iată o reţetă pe care o puteţi pregăti uşor, rezultatul va fi bun la gust şi sănătos.
Ingrediente
- ceapă
- doi morcovi
- un ardei gras
- rădăcină de ţelină
- sfeclă roşie mai zdravănă
- rădăcină pătrunjel
- leuştean verde
- 100 grame orez
- două roşii
- sare, piper
- iaurt
Mod de preparare
- se spală şi se curăţă rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină precum şi morcovii, se dau toate pe răzătoare
- se curăţă, spală şi se taie potrivit ceapa şi ardeiul
- sfecla roşie, coaptă sau fiartă în prealabil, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare sau se taie cubuleţe
- rădăcinoasele pregătite, ceapa şi ardeiul se călesc împreună într-o oală cu puţin ulei
- se adaugă orezul şi se amestecă până când bobul de orez devine sticlos
- se adaugă apă, sare, se fierb şi la urmă se adaugă roşiile mărunţite şi sfecla roşie
- se mai lasă la fiert 10 minute, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tăiat fin, apoi se acoperă cu capac, astfel încât leuşteanul să-şi lase aromele mai bine
Ciorba de sfeclă roşie se poate consuma caldă sau rece, indiferent de anotimp şi poate fi dreasă cu o linguriţă de iaurt.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 1,947, Vizualizări azi 1