Complexată din cauza părului care crește peste tot? Scapă definitiv de problemă cu IPL!

Banner Film Experience

epilarea definitiva cu IPLGenoveva P. s-a confruntat ani la rând cu o problemă care i-a afectat puternic stima de sine și prieteniile. Hirsutismul ei a debutat în adolescență. Copii râdeau de ea la școală și-i spuneau ’’păroasa…’’ Este motivul pentru care ani de zile nu și-a putut face un iubit, și care a transformat-o dintr-o adolescentă cu complexe într-o tânără retrasă și foarte introvertită. Îmi povestește că a rezolvat problema cu ajutorul tratamentului IPL laser, care a făcut ca din părul de pe față, gros și extrem de vizibil odinioară, să nu mai rămână nici măcar amintirea!

L-am întrebat pe medicul endocrinolog Marian Tudor ce este hirsutismul și cât de frecventă este această afecțiune. Răspunsul ne-a descumpănit, pentru ca ni s-a explicat că există o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri, din cauza dereglărilor hormonale de care suferă foarte multe fetițe aflate la vârsta pubertății: ’’Din cauză că organismul unor fete sau femei produce excesiv testosteron, ori din cauza unor afecțiuni ale ovarelor sau suprarenalelor, apare hirsutismul. În principiu nu este ceva grav – dacă nu ascunde probleme endocrinologice profunde – dar creează uriașe probleme de acceptare din partea celor care se confruntă cu această situație. Întrucât, ca medic specialist am avut de-a face cu paciente pe care această situație le-a traumatizat de-a dreptul, recomand ca pe de o parte pacienta cu hirsutism să meargă la medicul specialist pentru a trata cauza care are ca efect pilozitatea excesivă, iar pe de altă parte, să apeleze fără frică la epilarea definitivă pentru a scăpa de stigmatul vizibil al acestei dereglări.’’

Milioane de femei din lume se confruntă cu problema părului nedorit, care creează serioase neplăceri, atunci când crește în altă parte decât acolo unde ne accentuează feminitatea. În încercarea de a rezolva aceasta problemă, industria cosmetică a inovat permanent, cu rezultate excelente.

Mă adresez Floricăi Munteanu, manager al clinicii dermato-cosmetice DERMAVITAL, cu rugămintea de a ne ajuta să înțelegem cum poate scăpa o persoană de părul nedorit – fie că suferă de hirsutism, fie că nu. ’’În ziua de astăzi lucrurile sunt simple – spune aceasta. Odinioară, această problemă se rezolva cu ceara tradițională și nu pot să vă spun cât de dureroasă, neplăcută și ineficientă era această metodă! De la inventarea IPL-ului, care constă în emiterea unui puls luminos foarte intens, femeile au recurs cu rezultate foarte bune la această metodă,  care s-a dovedit a fi cea mai rapidă, sigură și nedureroasă de combatere a pilozității. De fapt, specialistul reduce pas cu pas pilozitatea, la fiecare ședință distrugându-se între 10-30% din firele de păr dintr-o anumita zonă.’’

Cât de definitivă este o epilare cu IPL laser, și cum se procedează efectiv?

Specialistul DERMAVITAL, spune că înainte de toate, pacientul beneficiază de o consultație: ‘’în cadrul acesteia se verifică starea sănătății persoanei, se examinează pielea și se recomandă numărul de impulsuri, durata lor și intensitatea. Apoi se realizează un test al pielii cu aparatul. Lumea trebuie să știe că aparatul produce o căldură absolut suportabilă. În ceea ce privește succesul acestei metode, dacă tratamentul se face corect şi aparatul este de bună calitate, așa cum este cazul aparatului cu care lucrăm la DERMAVITAL și dacă abordarea se face de către o persoană autorizată care cunoaște și aplică întreg protocolul estetico-terapeutic, atunci rezultatele sunt foarte bune!’’, punctează aceasta.

Cine poate apela la un asemenea tratament?

Atât femeile cât și bărbații pot fi subiectul terapiei IPL laser, care elimină părul nedorit. În ultima vreme sunt plăcut impresionată – spune Florica Munteanu – să constat că bărbații acordă interes felului în care arată, și vin la clinica noastră inclusiv pentru epilare definitivă. Desigur că numărul femeilor care-și doresc epilare definitivă este mai mare decât al bărbaților și vreau să vă spun că este uimitor cum femeile își recapătă încrederea în sine, mai ales dacă au suferit de hirsutism.’’

Cât durează o ședință?

Pentru zonele mici, cum ar fi fața și axila, nu dureaza mai mult de 5-15 minute, iar pentru cele mari – membre sau spate, ședința durează în raport de mărimea zonei tratate. În funcţie de client, şedintele de epilare se fac la distanţă de 8-10 săptămâni, fiecare pacient în parte având particularitățile sale.

Există vreo contraindicație în cazul acestui tip de epilare?

Ne lămurește medicul endocrinolog Marian Tudor: ’’Nu de puține ori am fost întrebat la cabinet dacă IPL-ul produce cancer… Eu asigur pe toată lumea ca nu se poate întâmpla acest lucru, întrucât impulsurile se distribuie pe suprafața pielii și nu trec mai mult de 2 milimetri de bariera acesteia. Deci, se poate apela la aceasta metodă, fără nici o reținere!’’

Cum trebuie îngrijită pielea pe care s-a efectuat acest tip de intervenție?

Răspunsul vine tot de la Florica Munteanu: ‘’Trebuie ca pielea să fie hidratată permanent – aspect care trebuie respectat, indiferent că te supui sau nu acestei intervenții. Să fie folosită o cremă solară cu factor înalt de protecție și să nu se facă în acest interval epilare prin smulgere, dacă vrem ca tratamentul să se bucure de succes total!’’

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Epilarea definitiva a parului nedorit de pe corp este o necesitate pentru femei. E bine ca se poate rezolva in conditii optime de igiena , fara alterarea sanatatii.

 2. ghelbere elena says:

  Am mai citit despre hirsutism, dar drept sa va spun, nu ma intereseaza. Nu am probleme de acest fel. am ici cate un fir de par de picioare la fel axila iar problema se rezolva usor si repede.

 3. suzana suzy says:

  În acest articol mi-am propus să studiez cu mare atenţie problema epilării definitive pe baza tehnologiei IPL, deoarece doresc să-mi achiziţionez un aparat Silk’n Glide de la Silk’n România şi vreau să fac acest lucru în cunoştinţă de cauză.

 4. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  Am auzit despre aceasta metoda de epilare definitiva si cred ca o sa o folosesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =