Cum a fost la cel mai aşteptat eveniment al anului 2016: Întâlnirea cu Dr Oz la Bucureşti

Banner Film Experience

dr-oz-la-bucuresti-25-maiMiercuri, 25 mai 2016, Sala Palatului, ora 6:30. Pe holurile clădirii e deja forfotă mare, multă lume care aleargă dintr-un loc în altul, ba pentru a instala roll-up-uri, ba standuri de cărţi, sau de cosmetice. Câţiva voluntari încă mai aranjează mapele pe fiecare scaun din sală, iar la intrare se pregăteau punctele de acces pentru cei care vor participa la evenimentul ce urma. Agitaţia era mare, însă pe chipurile fiecăruia se putea observa un entuziasm, o fărâmă de zâmbet, ascunsă după semnele de oboseală acumulată în ultimele zile de muncă neîncetată. Scopul final al tuturor fiind acelaşi: publicul român aibă parte de o experienţă cât mai frumoasă la întâlnirea cu cel mai celebru doctor din lume – Dr. Mehmet Cengiz Oz, care ajungea pentru prima dată pe o scenă din România, pentru a susţine conferinţa „Take your life to the next level”.

Iar momentul mult aşteptat a sosit, la ora 10:00, când pe scena de la Sala Palatului a urcat Dr. Oz, care a întâmpinat publicului cu un căldurosBună dimineaţa!”, spus în limba română, recunoscând e singura expresie pe care o cunoaşte în limba noastră, alături de cuvintele „sarmale” şiţuică”, pe care le degustase cu o seară înaintea evenimentului, la un local din Capitală, şi de care s-a declarat cucerit.
Au urmat apoi 7 ore, în care Dr Oz a vorbit, inserând şi umor în prezentările sale, despre diferite teme legate de sănătatea şi frumuseţea noastră şi a oferit celor prezenţi în sală sfaturi utile referitoare la cum avem grijă de noi şi cum interacţionăm cu cei din jur, pentru a ne îmbunătăţi viaţa. Conferinţa „Take your life to the next level”, susţinută de Dr Oz, a fost moderată, în această primă parte, de unul dintre cei mai cunoscuţi strategisti şi traineri româniDragoş Bucurenci.

Aşa cum se întâmplă şi în emisiunea pe care o moderează, în SUA, The Doctor Oz Show, şi pe scena de la Sala Palatului, a fost organizat un cooking show, cu ajutorul chef-ilor de la Zebra Catering, pentru a demonstra live ce înseamnă găteşti sănătos şi care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Plin de energie şi foarte entuziasmat a ajuns la Bucureşti, oraş pe care l-a descris a fi superb, Dr Oz s-a declarat fascinat de Centrul Vechi, reamintindu-ne ce moştenire istorică incredibilă avem aici şi cât de norocoşi suntem, din acest punct de vedere.

Informaţia oferită de cel mai iubit doctor în America, românilor, a fost multă şi diversă însă o sinteză a ce s-a discutat ar fi această:
– „Dacă poţi controla ce se întâmplă în interiorul tău, vei putea controla şi ce întâmplă în jurul tău, în viaţă ta
– „Întreabă 3 oameni care te plac cu adevărat, de ce o fac şi roagă-i răspundă într-un singur cuvânt. Iar apoi încearcă fii acea persoană în fiecare zi”
– „Ca  ai tot ce contează pentru ţine, ţine cont de următoarele aspecte: mâncare, familie, dezvoltare personală, frumuseţe, somn, fericire, dragoste şi sănătate
– „Uităm cât de frumoşi atunci când eram bebeluşi, iar în timp începem credem suntem imperfecţi. Şi eu sunt asimetric, la chip, însă asta e ironia: cu toţii suntem asimetrici. Simetria este importantă, însă nu defineşte frumuseţea. Ce ne face interesanţi, e tocmai faptul nu suntem perfecţi, micile defecte ”
– „Lipsa timpului, a banilor, o informare slabă şi frica de schimbare, ne ţin pe loc în a ne dezvolta
– „Când  treziţi dimineaţa, nu începeţi cu cafeaua. Beţi, în schimb, un pahar cu apă. Eventual cu puţină lămâie
– „Nu e OK ca familia ta fie sănătoasă şi tu nu. Dacă cei din familia ta te văd nu ai grijă de ţine, ei te vor copia. Fii modelul lor, în bine. Inima, de exemplu, când pompează sânge, primul lucru pe care îl face este îşi păstreze puţin doar pentru ea şi apoi pompeze la creier. Iar asta nu pentru e egoistă, ci pentru e important să facă asta, pentru organismul nostru. Ai grijă de tine, mai întâi, ca  poţi avea grijă de familia ta!”
– „La femei rată de deces este mult mai mare decât la bărbaţi, pentru ele se sacrifică mai mult, pentru ceilalţi
– „Toate studiile arată cei care consumă alune/nuci, slăbesc. Pentru ele sunt pline de nutrienţi, reduc stresul, şi astfel corpul nu mai cere de mâncare. Eu, şi la acest eveniment am venit cu o pungă de alune la mine, am adus-o din America (moment în care scoate punga, pentru a o arata publicului). Niciodată nu plec de acasă fără ea, mereu am câteva nuci şi alune în buzunar, fie lucrez, plimb prin oraş sau călătoresc.”
– „Zahărul face creierului tău acelaşi lucru pe care i-l face şi cocaină. Soluţia de a scapă de dorinţa de zahăr este bei apă.”
– „Lipsa apei din organism, duce la senzaţia de foame”
– „Eu în fiecare dimineaţă, fac 7 minute de mişcare: flotări, întinderi, yoga. Important de reţinut este exerciţiile fizice nu te slăbesc, ele te ajută îţi menţii greutatea.”
– „Somnul este cea subestimată problema a noastră şi nu trebuie fie considerat un lux. Însă somnul te ajută îţi refaci organismul, reglează hormonii. Dacă aveţi probleme cu somnul, va recomand beţi ceai de cireşe, seară, în loc luaţi somnifere, pentru cireşele au melantonina şi va vor relaxa
– „Aici, în România, aveţi posibilitatea de a va hrăni organic, ceea ce în alte părţi ale lumii nu există. Iar asta e extraordinar pentru voi”
– „Salatele sunt foarte importante pentru organism şi nu îngraşă niciodată. În schimb, dressingul de pe ele, îngraşă. Nu folosiţi dresssing dacă vreţi slăbiţi
– „Cele mai sănătoase paste, sunt cele gătite aldente”
– „Cea mai bună lună  începem o dietă este luna mai
– „Cea mai infectată piesă dintr-un spital este telecomanda TV, pe aceea nimeni nu o curată
– „Nu recomand liposuctia. Scoţi grăsimea într-un loc, însă dacă te îngraşi puţin, ea se va depune în alt loc”
– „Suplimentele de care ai zilnic nevoie sunt Vitaminele A, B, D, E, Minerale, Calciu, Magneziu, Selenium, Zinc şi Omega 3”
– „Sunt îngrijorat de mercurul care se găseşte în anumite specii de peste, motiv pentru care vă îndemn mergeţi  faceţi analize. Eu mi le-am făcut şi mi-a ieşit foarte mare: 19. Mergeţi verificaţi şi la dvs!”

Pe tot parcursul conferinţei, publicul a avut ocazia de a asculta şi discursurile unor speakeri români de excepţie, până la intrarea lui Dr Oz în scenă, dintre care îi menţionăm pe Dr. Victor Clătici (Medic primar Dermatologie – Venerologie), care a vorbit, în premieră, despre 7 factori cu efect nociv pentru piele şi care ne-a îndemnat renunţăm la zahăr şi tutun, pentru ele distrug colagenul şi elasticitatea pielii.

A urmat apoi Lygia Alexandrescu (Nutriţionist acreditat de Comitetul Internaţional Olimpic) care ne-a subliniat importanța hidratării, urmată de maestrul în yoga şi meditaţii, Avisek Majumdar, care a explicat de ce important trăim în Prezent, şi apoi de Dr. Panaite Cristian, fondatorul clinicii de slăbit Kilostop, care şi-a încheiat discursul cu un sfat: dacă vrem slăbim, ne găsim un prieten, care ne devină „antrenor” în procesul nostru de slăbit.

Pe scena au urcat şi speakerii motivaționali Andy Szekely şi Andreea Raicu care au descris paşii importanţi pentru a trăi frumos şi a avea o viaţă echilibrată.

Evenimentul de la Sala Palatului s-a încheiat în compania Florentinei Opriş, care a moderat sesiunea de Întrebări şi Răspunsuri, introdusă de Raluca Iliescu (Intrafit), dintre public şi Dr Oz, dar şi tombola la care s-au oferit premii de la partenerii evenimentului.

Seara zilei de 25 mai 2016 a adus în prim plan un alt eveniment privat, dedicat exclusiv personalităţilor importante din lumea medicală din România şi anume Gala pentru excelenţă în medicină, inovaţie şi domenii conexe, unde însuşi Dr Oz a acordat premiile. Desfăşurată la Stejarii Country Club, începând cu ora 19:00, Gala a fost prezentată de Răzvan şi Andreea Spiridon.

Evenimentul „Take your life to the next level” a fost susţinut de Borsec şi organizat de către Anca Pascu şi Adela Vrînceanu-Celebidachi (A&A Exclamation Point), Diamond Experienceşi Claar Solutions.

Parteneri: Mobilpay, Praktiker, Stejarii Country Club, Florence Nightingale Hospitals, Dellos, Heme, EVITAL Funcţional Food Divizion,Limone, Five 2 go, Zebră Catering, Bucharestbycar, Leonidas, Murad, Illy, Velvet Dental, ERSA, BDG Import SRL, Diamond Travel, LookMediaProfile, Curtea Veche, Khastalia, AmCham România, World Class România, ReginaMaria, Atasagon, Aktis, Kilostop, Himalaya, Uber, Cold Press Juicery, Bucureşti Mall, Promenadă, AiSucces, Mai Noi, Infrafit, Desprespa.ro

Parteneri media: Kanal D, Magic FM, România Liberă, Q magazine, Academia Caţavencu, Agerpres, Revista Cariere, Revista Luxury, Nine O’clock, Săptămâna Medicală, calendarevenimente.ro, 9am.ro, ziare.com, thetrends.ro, business24.ro, news.ro, eva.ro, agentiadepresamondena.ro, kudika.ro, garbo.ro, sfatulmedicului.ro, revistamedicalmarket.ro, medipedia.ro, idealmariaj.ro, kidsnews.ro, labucatarie.ro, luxuryonline.ro, mujer.ro, fashion8.ro, elisteodorescu.ro, sfatulparintilor.ro, copilul.ro, qbebe.ro, nastenatural.ro, clubulbebelusilor.ro, aquiahora.ro, calatoriaperfecta.ro, casamea.ro, citycompass.ro, românia-insider.com, healthconnections.ro, florinabadea.ro, Learning Network, medguru.ro,stefani-boutique.ro, suntfericita.manager.ro, sanatatesistaredebine.ro, andreearaicu.ro, news.ro, ADPM, Căminul, Casă mea, Claudia Predoana, Dor de ducă, EmmaZeicescu.ro, Ideal Mariaj, ileanaandrei.ro, medical market, new edition news, noste natural, romantic.org, Ligia Pop.

Mehmet Cengiz Oz, cunoscut întregii lumi sub titulatura de Dr. Oz, este cel mai cunoscut medic la ora actuală datorită faptului a adus medicina complementară în faţa publicului, prin emisiuni de televiziune (a cunoscut celebritatea cu The Dr. Oz Show, lansat de Oprah Winfrey), de radio sau prin tipărirea a diverse publicaţii, toate acestea fiind extrem de îndrăgite de publicul american şi ajungând, în timp, câştige admiraţia şi respectul întregii lumi.

Galerie foto:

Sursa: Comunicat de presă LookMediaProfile


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − six =