Cum combați paraziții? Soluția e la capătul furculiței!

Banner Film Experience

parazitiOrganismul uman – atât al copilului cât și al adultului – este colonizat de o mulțime de paraziți!

Ei reprezintă o sursă de îmbolnăvire permanentă și de spoliere a substanțelor nutritive prețioase.

Cercetătoarea Hulda Clark este femeia care a făcut nenumărate experimente în urma cărora a tras concluzia că stările patologice de orice fel și chiar cancerul  sunt generate direct de către paraziții care infestează organismul.

Cercetătorul Ștefan Manea spune că organismul uman are propriile lui mecanisme fiziologice de detoxifiere. Despre tranzitul intestinal, transpirație și urină știe toată lumea, dar corpul trebuie ajutat în acest proces:

Nu sunt pentru o detoxifiere masivă și brutală făcută eventual cu anumite ‘’medicamente-minune’’ care promit marea cu sarea. Îndemn lumea să fie foarte prudentă în legătură cu asta. Soluția este mai aproape decât credem și anume chiar la capătul furculiței noastre! Nu trebuie decât să facem alegeri inteligente, în defavoarea celor care nu ne aduc beneficii.

Din fericire, există multe alimente care ajută la păstrarea unei flore intestinale corecte. Când tranzitul este bun și flora intestinală echilibrată, infestarea cu paraziți sau cu diverși alți agenți patogeni este puternic sabotată de către sistemul imunitar. Trebuie să avem grijă să combatem constipația consecvent pentru că toxinele neeliminate sunt reabsorbite în sânge și de acolo în întregul organism. Așa ajunge să se dezvolte o flora microbiană patogenă, iar colonul să fie populat cu tot felul de paraziți.

Alimente și remedii naturale care combat paraziții

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne reamintește că prima cheie a unei alimentații sănătoase este o hrană variată! Apoi să nu ignorăm deparazitatea periodică prin metode blânde, dar aplicate constant, hrana fiind una dintre ele.

Nu trebuie să uităm – precizează aceasta – de formidabila capacitate a acestor paraziți de a se adapta încontinuu. De aceea este necesar să contracarăm acest lucru consumând alimente, plante și substanțe capabile să-i combată. Iată lista scurtă a alimentelor cu o mare capacitate de deparazitare:

Desigur, igiena corporală, apa curată și gândirea pozitivă se alătură unor alegeri alimentare care generează sănătate radiantă pentru noi.

Articol scris de Iuliana Zamfir

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  O hrana bine spalata,bine pregatita este un prim pas pentru sanatatea noastra.

 2. ghelbere elena says:

  Din toate fructele si legumele care pot detoxifia organismul eu consum multa ceapa, usturoi si lamai. Am o mare, mare grija in bucatarie. Toate produsele inainte de afi preparate sau de a fi consumate crude sunt foarte bine spalate.

 3. (puiu) barbalata mirela says:

  Bine spus. Toate aceste alimente sunt utile si pentru o imunitate buna a organismului, nu doar pentru combaterea parazitilor. Ce bine ar fi daca ne-am da silinta mai mult, daca ne-am dori mai mult, daca am zambi mai mult (desi uneori este foarte greu, recunosc).
  Ce bine ar fi… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =