Cum hrănești 50.000 de oameni cu 30 de etaje

Banner Film Experience

aqui ahora - agricultura viitorului În 20 de ani, 80% din populație va locui în mediul urban.

Este o provocare fără margini atât pentru guverne cât și pentru agricultura mondială, așa că se caută variante noi de producție capabile să hrănească o omenire în continuă creștere.

Timp de mii de ani populații întregi au făcut agricultură în straturi verticale. S-a pornit de la această idee și s-a ajuns la soluția de a se produce fructe și legume în interiorul clădirilor. Deși ideea nu e nouă, interesul pentru genul acesta de cercetare abia acum este foarte ridicat. Primele experimente de succes au fost deja confirmate.

Grâul, salata verde sau roșiile pot fi cultivate mulțumitor și eficient în interior și vor fi hrănite cu lumină artificială la un cost destul de competitiv. De asemenea, mediul este mai protejat și dezvoltarea mai durabilă.

S-au făcut deja primele calcule: doar o singură fermă cu 30 de etaje ar putea hrăni 50.000 de oameni, fără a depinde de temperatură sau precipitații!

’’Un fermier de interior nu se roagă să plouă – spun cercetătorii – pentru că unele dintre tehnologiile folosite sunt aeroponice și hidroponice. Cu alte cuvinte nu se utilizează pământ, ci aer sau apă impregnată cu minerale. Nu vom mai depinde de capriciile naturii, iar clima în continuă schimbare nu va mai afecta în nici un fel culturile obținute astfel!’’

Doar 5 ani sunt necesari – spun oamenii de știință olandezi și americani care acum au construit primele ferme verticale și culeg roadele – pentru a veni cu o soluție completă pentru agricultura de interior.

Legumele crescute pe ziduri vor fi hrana noastră de mâine.

Obținute cu costuri mici și productivitate mare, acestea vor fi ingredientele ce vor ajunge în bucătăriile celor ce locuiesc în orașele mari, indiferent de continent sau țară.

Articol scris de Ada Chiriță / sursa foto. pnchydroponics.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Ideea nu e rea,cred ca se poate dar, ne-am saturat de produse create fara sa vada lumina soarelui, n-au nici-un gust,parca sunt de plastic.Poate peste 1000 de ani, cand omenirea nu va mai putea fi hranita cu produse create natural,solutia va fi salvatoare dar, acum, nu cred ca este nevoie de aceasta solutie. Pamantul sta nelucrat la noi,e un cernoziom de cea mai buna calitate si noi mancam legume produse in serele din strainatate, fara gust,pline de chimicale care ne macina sanatatea.Ceva trebuie facut!

 2. ghelbere elena says:

  Sunt curioasa cum vor recolta graul cultivat in interiorul unei cladiri.

 3. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu avem ce face. Modernizarea isi spune cuvantul iar noi trebuie sa ne adaptam. Toate se schimba, chiar si clima (de multi ani in coace, din pacate).
  Trebuie sa supravietuim. Sunt convinsa ca, in lume, se lucreaza, se fac teste, experimente in sensul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − four =