Dans la maison – În casă – vezi trailer

Banner Film Experience

dans la maison in casaUn cuplu liniștit de vârsta a doua. El profesor de literatură, ea conduce o galerie de artă. Nu există probleme în acest cuplu de intelectuali, solid fixați în solul propriilor certitudini.

Și totuși…

Deși este supărat că puștii cărora le predă sunt de o superficialitate înfiorătoare, profesorul blazat reușește să identifice printre elevii săi pe unul care se dovedește a fi diferit. Diferit nu doar prin talentul cu care scrie, ci mai ales prin priceperea vicleană cu care provoacă situații limită. Din plictisit și rezistent cum este la început față de manevrele elevului său, profesorul devine din ce în ce mai interesat de exercițiul literar al micului ucenic și întrucâtva chiar complicele acestuia. 

Dotat cu o inteligență neobișnuită pentru vârsta lui, Claude devine păpușarul care trage sforile, în așa fel încât să-ți mențină atenția trează până la final. La un moment dat, ca spectator, te întrebi cine pe cine manipulează în acest joc al situațiilor. Apropo de cine pe cine manipulează,  printr-o replică dată profesorului, elevul rezumă întreaga intrigă: ’’Dumneavoastră sunteți sultanul, eu sunt Șeherezada…’’

Kristin Scott Thomas o întruchipează pe nevasta aqui-ahoraprofesorului și devine protagoinsta neașteptată a unei situații îndelung deliberate de către adolescentul-scriitor Claude Garcia,  care potrivește cu știința unui adult versat, situațiile și persoanele, pentru a deveni ’’personaje’’ în jocul său.

Filmul este extrem de interesant și conține un amestec de tragic și comic, foarte fin dozat. Este o adaptare a piesei de teatru ’’The boy in the last row’’. Regia și scenariul îi aparțin lui Francois Ozon, un artist complex, cu un palmares fabulos de filme la activ, dintre care aș menționa ’’Jeune et jolie’’ și ’’Picături de apă pe pietre încinse.’’

Urmărește aici trailerul filmului Dans la maisonÎn casă

http://www.cinemagia.ro/trailer/dans-la-maison-7798/

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

12 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Lasand la o parte jocul psihologic dintre profesor si elev ar trebui ca fiecare educator sa descopere care sunt inclinatiile elevilor sai. Cand descopera ca unul din elevi este pasionat de desen, de muzica, de literatura de stiintele exacte ar trebui sprijinit si indremat catre acest lucru. In Romania se intampla asa ceva? Rar, dupa parerea mea.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu am vazut filmul. Actrita este cunoscuta si foarte talentata.

 3. Aghinitei Maria says:

  In filmul Dans la Maison este redat jocul psihologic al personajelor care este foarte interesant. Filmul este modelat in asa fel incat sa-ti atraga atentia pana la sfarsit. Extrem de interesant ce contine un amestec de tragic si comic. Regia si scenariu ii apartin lui Francois Ozon un artist complex. Merita vazut filmul!

 4. Goleanu Anisoara says:

  Un profesor adevarat,mai ales de literatura, descopera un talent nativ,chiar il stimuleaza si jocul psihologic in care sunt implicati cei doi devine din ce in ce mai interesant.Acesta e filmul care iti tine atentia treaza,cauti sa intuiesti pasii care vor urma si acesta este, pana la urma rolul filmului de succes.

 5. Agache Lucica says:

  Dans la Maison -In casa-,este un film in care jocul jocul psihologic al personajelor este foarte interesant.Un film modelat in asa fel incat sa-ti atraga atentia pana la sfarsit.Extrem de interesant ce contine un amestec de tragic si comic,fiind foarte fin dozat.
  Regia si scenariu ii apartin lui Francois Ozon un artist complex cu multe filme la activ.

 6. Goleanu Anisoara says:

  Pare interesant jocul psihologic al personajelor! O sa vizionez filmul!

 7. Tolea nicoleta says:

  nu lam urmarit dar il caut

 8. suzana suzy says:

  Desi pare o idee preluata din filmele americane, din ce se vede francezii au modelat-o usor pentru a-ti capta total atentia.

 9. Aghinitei Maria says:

  Multumim pt. informare ,interesant, voi urmari!

 10. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  voi viziona si eu filmul, pare interesant din descrierea voastra.

 11. Ana Prisacaru says:

  Multumim pentru recomandare! O sa il vizionez cat de curand.

 12. spuma says:

  am sa incerc sa-l urmaresc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + nine =