De ce am alege Grecia ca destinaţie de vacanţă pentru anul 2012?

Banner Film Experience

grecia-ca-destinatie-de-vacantaGrecia este o destinaţie turistică sigură, iar problemele politice interne nu vor schimba acest lucru, în ciuda unei supra-expuneri mediatice care ţine de peste doi ani, de când a devenit centrul crizei care zguduie zona euro.

Grecia a revenit în centrul analizelor şi criticilor politice şi economice internaţionale, după ce alegătorii au spus un NU pasional, în stil grecesc, la alegerile din 6 mai, stilului de viaţă auster impus de creditorii internaţionali. Aflaţi în plin proces de opţiune, o întrebare se ridica firesc:

De ce am alege Grecia ca destinaţie de vacanţă pentru anul 2012?

În primul rând pentru că este foarte aproape, lucru care contează enorm în bugetarea călătoriei, aspect deloc neglijabil în contextul subţierii semnificative a venturilor populaţiei. Nu faci mai mult de o oră şi 40 de minute până la Atena şi mai mult de o oră de la Bucureşti la Salonic, de exemplu.

Pentru că este de o frumuseţe incredibilă şi-ţi oferă nenumărate posibilităţi de a alege. Grecia are peste 14.000 de km de coastă şi insule de o frumuseţe paradisiacă: Ciclade, Dodecanisa, insulele Ionice, Sporades, Thasos, Creta şi Rodos. Desigur, numărul lor este imens, dar le-am numit pe cele mai cunoscute.

Pentru că, spiritual, ne simţim ca acasă, iar sufletul nostru intră spontan în rezonanţă cu vibraţiile locurilor, amprentate puternic la ei, ca şi la noi, de matricea creştin-ortodoxă.

Pentru că Grecia este o destinaţie de vacanţă, în egală măsură potrivită celor care au un buget de călătorie modest, dar şi celor care vor să închirieze o insulă. Practic, oferă opţiuni tot atât de diverse pe cât de diferite sunt pretenţiile şi aşteptările turiştilor. În acelaşi timp, te poţi bucura de o vacanţă ca a milionarilor, dar la un preţ rezonabil.

Deoarece Grecia oferă produse turistice diverse: city-break-uri, agroturism şi turism de aventură, turism de shopping, turism de cunoaştere, etc. Este raiul sporturilor nautice, fiind una dintre ţările de top când vine vorba de windsurfing, wakeboarding, scuba diving, boardsailing, etc.

Opţiunile sunt aproape infinite, ţine doar de capacitatea fiecărui turist în parte să descopere exact ceea ce-şi doreşte de la o destinaţie de vacanţă.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × four =