De ce au balerinele degetele urâte?

Banner Film Experience

Aqui ahora - degete vatamate balerinaBalerinele sunt întruchiparea grației și a frumuseții. Mersul și postura lor este o încântare pentru ochi și o marcă a farmecului feminin. Din păcate, plătesc un tribut foarte greu, din cauză că baletul deformează degetele de la picioare și aduc o doză de suferință pe care nimeni n-o bănuiește!

Este concluzia pe care ne-o comunică doctorul Mohammad Abu Baker, medic specialist flebolog de la clinica de varice Tulkarem. Acesta spune că experiența sa de specialist i-a arătat că practicarea acestei îndeletniciri de la cele mai fragede vârste – căci baletul se face din copilăria mică – tasează oasele falangelor de la picioare și dă dureri îngrozitoare.

Oase deformate, unghii căzute, coloană vertebrală vătămată

Din cauza presiunii exercitate, a antrenamentelor lungi făcute la o vârstă când dezvoltarea nu este încheiată și a rănilor vii care se dobândesc în timpul unui antrenament de zi cu zi, picioarele  balerinelor suferă enorm, iar degetele se urâțesc și se îmbolnăvesc.

Patul unghial se poate deforma, iar uneori unghia cade cu totul. Apar diverse deformări osoase care antrenează în timp și alte probleme ale piciorului sau vătămări ale coloanei vertebrale.

Având în vedere avertismentele specialiștilor este bine ca înainte de a-și da copiii la balet, părinții să se pună un pic în ’’poante’’  și să conștientizeze prețul în sănătate pe care-l vor plăti aceștia.

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Întotdeauna lucrurile frumoase au in spate munca si sacrificii!

  2. (puiu) barbalata mirela says:

    Asa este. Am facut balet, copil fiind, pentru o scurta perioada. Din cauza scolii si a unor probleme de sanatate a trebuit sa renunt. Este un sport elegant, frumos, plin de gratie si….sexy pot spune acum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =