De ce bărbaţii nu-s cum vrem noi?

Banner Film Experience

de-ce-schimbam-barbatiiPentru că noi suntem grozave, frumoase, deştepte, harnice, ordonate, profunde şi simţitoare, iar ei sunt aşa cum îi ştim, adică plini de defecte, îşi lasă lucrurile împrăştiate, nu varsă lacrimi la filme romantice şi nici nu spun “te iubesc” de zece ori pe zi.

Imperfecţi şi gata să se-nchidă în sinele lor ciobit.

Iar noi, femei delicate ce suntem, ne dăm de ceasul morţii să-i schimbăm, asta după ce le jurăm iubire veşnică şi fluturăm la braţul lor, mândre că “avem pe cineva”!

Femeile, în special, sunt terorizate de singurătate, puţine sunt cele care reuşesc să-şi vadă de viaţă în linişte, majoritatea sunt îngrijorate că nu vor găsi un nou partener pe care să-l iubească atât de mult încât să-ncerce să-l schimbe imediat cu ceea ce cred ele că merită.

Dar de ce bărbaţii nu-s niciodată cum am dori?

Pentru că sunt altfel construiţi, desigur, sunt educaţi de mici că trebuie să fie tari, puternici şi curajoşi.

Numai ce-auzi:

-Ce, mă, ce te smiorcăi, bărbat eşti tu?

Replica e adresată unui băieţel de câţiva ani care, brusc, îşi şterge nasul mucos şi ia o atitudine fermă, hotărâtă, chiar dacă bărbia îi mai tremură de necazul vreunei jucării rupte.

Băiatul nu trebuie să plângă, ar fi o dovadă de slăbiciune, nu trebuie să se teamă de câini, nici de întuneric, nici prin cap nu-i poate trece să ia bătaie la şcoală de la alţii.

Începe să-şi dorească curajul lui Sylvester Stallone şi să mânuiască şurubelniţele, să privească cu dispreţ spre păpuşile şi poşetuţele surorii.

Treaba e că după câţiva ani ajunge în braţele femeii, adică cea care pieptăna păpuşi până de curând.

La început, totul e ok, apoi femeia îşi dă deama că el nu apreciază puterea detergenţilor, că n-are ochi pentru micile ei drăgălăşenii şi că nu reuşeşte să-şi pună hainele în ordine, sigur, el e un cerebral, ce treabă are cu umeraşele?

Nu se emoţionează, nu-l interesează cumpărăturile, nu ştie ce cuvinte să spună atunci când ea e melancolică, vrea să aibă spaţiul lui şi timpul lui separat, nu recunoaşte niciodată că e trist pentru că, nu-i aşa, nu poate admite că are şi sentimente.

Brusc, femeia îşi dă seama că are mult de muncă şi se va strădui, zilnic, să rupă liniştea şi pacea cu cicăleli menite să schimbe bărbatul iubit într-unul perfect.

După chipul şi asemănarea ei!

Articol scris de Liliana Angheluță

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =