De ce este “Podul lui Dumnezeu” unicat turistic mondial

Banner Film Experience

turism romaniaÎn jurul acestei minuni naturale sunt țesute multe legende pe care este firesc să le privești cu rezerva de rigoare. Dar ceea ce este într-adevăr extraordinar și face ca numele acestei ‘’construcții’’ să-ți dea de gândit, este faptul că podul pare fermecat!  Din spusele turiştilor implicaţi în diferite tipuri de accidente a reieșit că oricât de gravă ar fi fost situația, toţi oamenii au supravieţuit fără nici o problemă!

Situat pe drumul Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, podul se află în comuna Ponoare, judeţul Mehedinţi şi este singurul pod natural din România, al doilea ca mărime din Europa şi unicul de acest fel din lume pe care încă se mai poate circula, inclusiv cu maşini de mare greutate!

Cu 30 de metri lungime,13 metri lăţime, 22 metri înălţime şi 9 metri grosime, podul este, de fapt, o arcadă de piatră ce s-a prăbuşit din peretele superior al unei peșteri peste Valea Pragului.

Priveliștea este minunat de surprinzătoare pentru orice turist, de o parte și alta a podului găsindu-se lacurile Zătonul Mare şi Zătonul Mic.  Primul seacă din senin şi reapare în timp relativ scurt, iar despre al doilea scafandrii spun că e fără fund, deoarece nu au reușit niciodată să-l atingă.

Tot aici în zonă poți vedea ateliere unde se practică vechi meserii şi se pot admira obiecte tradiţionale. Pentru că este puţin cunoscută şi vizitată, ofertele de cazare, deşi limitate, sunt foarte avantajoase, cu preţuri accesibile. Singura pensiune de lângă “Podul lui Dumnezeu” oferă camere duble la tarife mai mult decât acceptabile.

“Podul lui Dumnezeu” se află la 49 km de Târgu Jiu şi 66 km de Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane. Este un exemplu despre cum natura maiestuoasă lucrează în linişte, fapt pentru care merită să treci acest itinerariu pe lista obiectivelor tale de vacanță.

Articol scris de Raluca Nechita 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  O zona minunata, ca multe altele din Romania, un obiectiv turistic unicat!

 2. Goleanu Anisoara says:

  Mergem prea mult pe “afara” si uitam ce tara frumoasa avem! Romania a fost binecuvantata de Dumnezeu cu multe locuri frumoase si interesante.

 3. ghelbere elena says:

  Intradevar un loc minunat care ar trebui vizitat, dar daca nu as fi citit acest articol nu as fi stiut de el. Sunt multe locuri minunate in tara noastra care ar trebui vizitate macar oi data in viata.

 4. (puiu) barbalata mirela says:

  Am fost prin zona dar nu am stiut de “Podul lui Dumnezeu”. Pacat. Poate intr-o zi am sa mai ajung prin acele locuri. Din poze pare o zona mirifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 14 =