De ce să consumi linte? Proprietăți și beneficii

Banner Film Experience

lentils-1Pentru că este o sursă bogată de antioxidanți, prin urmare te apară de bolile asociate îmbătrânirii. Iată un prim argument pentru care lintea merită atenția și opțiunea ta.

Marele merit al acestei legume este acela că este extrem de bogată în fibre, ceea ce o face foarte valoroasă. Omul contemporan consumă o cantitate mult prea mică de fibre față de nevoile organismului, fapt care duce la boli de tranzit intestinal cu simptomatologii dintre cele mai neplăcute.

Nutriționistul AQUI AHORA Georgiana Savu spune că ’’de când a crescut trendul general cu privire la alimentația sănătoasă lintea a intrat și în meniul bucătăriilor europene, după ce mii de ani fusese alimentul de bază al multor popoare îndeosebi asiatice.’’

Iată care sunt proprietățile și beneficiile lintei:

  • Este bogată în proteine și săracă în grăsimi și are grijă – prin fibrele solubile pe care le conține – de normalizarea colesterolului din sânge. Aceleași fibre o fac importantă în hrana diabeticilor, deoarece încetinește asimilarea glucozei, dar și în hrana celor care se confruntă cu un tranzit leneș și urmările constipației.
  • Printre mineralele pe care le conține se disting fosforul – cu rol important în sănătatea oaselor şi a dinţilor, fierul – esenţial în formarea globulelor roşii din sânge și zincul – important pentru participarea sa la reacţiile imunitare.
  • Conține vitaminele prețioase din grupul B. Acidul folic, mai cunoscută și sub denumirea de B9 ajută la dezvoltarea sănătoasă a fătului, fiind vitală pentru buna funcţionare a sistemului nervos și producerea materialului genetic.

’’Nu contează de care linte folosești – ne spune nutriționistul AQUI AHORA Georgiana Savu –  verde, roşie, închisă la culoare sau mai deschisă, cu bobul mare sau foarte mic mare, lintea este prețioasă indiferent de sortimentul găsit! Gătește toate tipurile de linte și vei descoperi care este cel preferat! Dacă cel verde se pretează mai bine pentru salate și iahnii, având un gust care aduce cu cel de nucă,  cel roșu este perfect pentru supele cremă sau pentru piureuri fine care pot însoți un fel principal.’’

Indiferent pentru care optezi se gătește ușor și într-o varietate de forme. Pe site-ul AQUI AHORA, la rubrica rețete sănătoase vei găsi diverse modalități de a pregăti lintea.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Barbalata (Puiu) Mirela says:

    Lintea se gaseste la plafar sau la bacanii. Sunt diverse sortimente

  2. Goleanu Anisoara says:

    Lintea are toate calitatile unui produs sanatos ,se gateste usor dar trebuie schimbata putin si mentalitatea;este o buna alternativa buna la preparatele din fasole, cartofi, varza.Nu prea gasim linte prin magazine,nu se cultiva la noi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − ten =