Delta Dunării, cea mai exotică destinație de turism intern – vezi video

Banner Film Experience

Ar fi o nebunie sa încerc să strâng într-un articol tot ceea ce uimește, fascinează sau interesează la acest vast complex natural.

Știi deja de la școală că Delta Dunării este a doua din Europa ca întindere, mai bine de trei sferturi din teritoriul său aparținând României iar restul Ucrainei, fiind cea mai exotică destinație de turism intern.

Cel mai nou pământ al Europei este, de asemenea, o destinație  apreciată ca fiind extraordinar de interesantă și surprinzătoare pentru străinii care ne vizitează țara în fiecare an, aduși de agențiile de incoming.  Este locul cu cea mai bogată faună ornitologică din lume și specii de păsări foarte rare, fiind raiul celor care practică birdwatching-ul.

Delta este locul preferat pentru orice pescar împătimit, și nu trebuie să deții decât un Permis de pescuit recreativ/sportiv emis de catre ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, document cu regim special, inseriat, nominal, netransmisibil și care se eliberează eliberează anual.

Mai trebuie să iei loțiunea antițânțari și aparatul de fotografiat și te umpli de amintiri cât pentru o viață.

Ca turist, singurul mod în care te poți conecta direct la frumusețea acestui loc bogat în unicate și monumente ale naturii, este acela de a porni în croazieră pe una dintre nenumăratele rute propuse de hotelierii din zonă.

Traseele sunt deja aprobate și nu permit accesul în zonele cu regim de protecție integrală.

Un itinerariu standard ar putea însemna: Tulcea – Canal 36 – Canal Sireasa – Canal Șontea – Gârla Periteasca – Scaunele – Lac Nebunu (protejat) și retur  Sireasa de Nord (unde există o rezervație de cormorani) – treci pe lângă granița cu Ucraina și orașul Ismail – apoi retur pe Canalul 36 până la Ismail. La bord vei avea un prânz pescăresc inclus, costul pentru o asemenea croazieră fiind situat la 140 de euro de persoană.

Alăturat un scurt fragment video:

Articol scris de Adriana Caranfil / sursa foto hotelplutitorsplendid.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. (puiu) barbalata mirela says:

    Delta Dunarii este minunata. Nu am ajuns acolo dar am vazut multe fotografii. Mi-as dori sa pot ajunge desi, sincer, nu cred. Am un ten foarte sensibil si o piele la fel, iar acolo mediul este poprice pentru ganganii, tantari etc. Nu este potrivit pentru mine.
    Oricum Delta Dunarii este comoara tarii noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =