Din rețetele lui tanti Nuți – parfait de cafea ness

Banner Film Experience

reteta-tanti-nuti-parfait-de-cafea-ness
Îmi place să fac parfait de ness nu numai pentru gust, cât pentru laudele pe care le primesc, deși fie vorba între noi se face teribil de ușor. Până acum n-am spus nimănui rețeta mea. Ce vrei? Mă răsfăț și eu cu vorbele dulci ale celor pe care îi invit pe șezlongul din grădină în zilele călduroase și pe care îi servesc cu minunăția asta – chicotește tanti Nuți.

Fiică-mea de la București e moartă după parfaitul de ness și-mi spune: de-ai ști tu mamă că ăsta e desert de mese festive la case mari, e desert de premiul Nobel! Vezi că sâmbăta viitoare vin acasă, neapărat să-mi faci, dar fă mai mult și ascunde-l de tata că știi că dacă îl găsește, ne lasă caserolele goale cum a mai făcut!

Ia vezi mamă, ai prin frigider ingredientele astea pentru compozitie?

De multe ori se întâmplă să ai deja prin casă și prin frigider ingredientele astea, așa că ia vezi mamă, nu cumva ai deja tot ce-ți trebuie?

Hai să-ți spun ce-ți trebuie pentru parfaitul de ness:

  • o jumătate de kilogram de smântână grasă pentru frișcă
  • 1 cană de lapte în care s-au dizolvat 4 linguri mari, pline cu ness
  • 6 gălbenușuri
  • 100 grame zahăr

Nu-i mare lucru, uite cât de ușor se face

Cum ziceam, se face așa de ușor că de aia tac mâlc de câte ori sunt întrebată ce pun de iese așa bun.

Sunt trei pași simpli:

Pasul 1: Se dă smântâna 10 minute la congelator ca să se bată mai bine cu telul până când se face frișcă. Apoi se dă la rece.

Pasul 2: Se freacă cele 6 gălbenușuri cu zahărul până se obține un amestec omogen. Se adaugă cana de cafea rece și se amestecă din nou.

Pasul 3: Se adaugă frișca, încet, în trei tranșe peste compoziția de mai sus și se amestecă cu o lingură mare până se încorporează totul. Apoi se dă la congelator.

Singurul dichis este că trebuie scoasă din oră în oră de vreo 3 ori ca să amesteci în ea pentru, ca să nu se facă ace de gheață.

Iese un parfait cremos, ușor amărui, parfumat și omogen de ți-i mai mare dragul să-l mănânci. Eu îl fac des, chiar și iarna și îl servesc fie simplu, fie cu alte tipuri de parfait-uri și cu o linguriță-două de dulceață de casă din aia fină pusă deasupra.

Auzi, nu te mai saturi mâncând!”

Vrei să mai încerci și un alt desert de milioane de-al lui tanti Nuți? Vezi aici cum se face Parfait secret de cacao  sau turta dulce.

A consemnat direct de la tanti Nuți, Iuliana Zamfir

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =